Laidoje „DELFI diena“ Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Izolda Marcinonienė sakė, kad pastarosios dvi dienos labiau priminė vasarą nei rudenį, tačiau jau nuo šios nakties situacija pasikeis.

„Kai pasižiūrime į orų perspektyvą, atrodo, kad šios dvi dienos gali būti vadinamos Bobų vasara , o temperatūra – įspūdinga, Vilniuje net 19 laipsnių, bet yra vietovių, kur šilo net iki 20 laipsnių. Pavyzdžiui, Kybartuose ketvirtadienį buvo 20 laipsnių, o penktadienį kai kur galėjo šilti net iki 21-21 laipsnių. Tik prie Nidos, kur vėjas nuo marių, buvo tik 16 laipsnių“, – sakė I.Marcinonienė.

„Dar nėra metas Bobų vasarai, mes juk dar rugsėjo pradžioje turėjome 29 laipsnius. Tiesiog visada Bobų vasaros laikas ateina nuo švento Mykolo, nuo rugsėjo 29 dienos. Rugsėjo paskutinės dienos ir spalio pirmoji, antroji savaitės laikomos Bobų vasara“, – tikino sinoptikė.

Anot jos, šeštadienio naktis bus gana šilta, tačiau daugelyje Lietuvos miestų bus lietinga.

„Šeštadienis atneš tuos permainingus orus. Kai pasižiūrime į artimiausios savaitės orų modelius, akivaizdu, kad visa artimiausia savaitė nenumato kažkokių saulės ir šilumos pliūpsnių. Nuo šeštadienio pateksime į Atlanto anticiklono įtaką. Žemo slėgio sūkurio centriukas yra ties Šiaurės jūra. Žinoma, neatsisuks dar pas mus Šiaurės vakarų ar Šiaurės vėjai, bet tokie pietvakarių vėjai atneš drėgmę, bus tikrai vėjuota. Šiąnakt naktis bus apsiniaukusi. Vakariniuose ir centriniuose Lietuvos rajonuose lis iki pat ryto, stiprės pietvakarių vėjas.

Pajūryje šeštadienio dieną jau gali būti 14 m/s gūsiai. Temperatūra artimiausią naktį bus tikrai šiltesnė nei praėjusi naktis, tas debesų šydas mus pridengs, bet Zarasų ar Utenos rajonuose paryčiais dar gali būti gana šalta, gali ant dirvos paviršiaus suboluoti ta šalna. Visoje Lietuvoje turėtų būti tarp 3-8 laipsnių šilumos, gal prie jūros 11 laipsnių. Šeštadienio dieną bus 11-16 laipsnių. Panašu, kad sekmadienis taip pat nieko gero nežada, dieną vėl bus 10-15 laipsnių, bus vėjuota ir lietinga“, – sakė I.Marcinonienė.

Kitos savaitės pirmos dienos taip pat bus lietingos.

„Lietaus tikrai nestokosime. Pirmadienį ir antradienį lietūs gali būti ir labai intensyvūs, dienos ir nakties temperatūrų skirtumai bus labai nedideli. Naktį bus 6-11, o dieną 10-15 laipsnių. Daugiausia lietaus sulauks Žemaitija“, – kalbėjo sinoptikė.