Kauno apygardos prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Izabelė Bočkienė DELFI teigė, kad galimai smurtą patyrusi mergina šiuo metu yra saugioje aplinkoje, kitą savaitę bus vykdoma jos apklausa.

„Merginos apklausa bus kitos savaitės pradžioje pas ikiteisminiio tyrimo teisėją, moteris šiuo metu areštinėje, nors šiuo metu įtarimai niekam dar nėra pareikšti“, – teigė I. Bočkienė.

Globėjai nustatytas 1,23 prom. girtumas.

„Mergina jau vakar buvo nugabenta į globos namus“, – įvardijo atstovė. Ji negalėjo teikti informacijos apie merginos galimai patirtus sužalojimus.

Policijos pareigūnai, atvykę į iškvietimą, kreipėsi pagalbos į ugniagesius. „Buvo reikalinga pagalba patekti į namą, pranešė, kad nukentėjo septyniolikos metų mergaitė, buvo mušama laidu, galimai praskelta galva, tai buvo pirminė informacija, – DELFI patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento PVV Situacijų koordinavimo skyriaus atstovė Laura Valasuskienė. – Atvykę ugniagesiai atliko žvalgybą, panaudojo kopėčias, pasiekė namo langą ir atidarę pateko į vidų.“

Ugniagesiai padėjo policijos pareigūnams patekti į vidų, kurie septyniolikmetę išgabeno į saugią aplinką, o 55-erių moterį suėmė.

Ugniagesių pagalbos prireikė vidurnaktį.

Mergaitę augino nuo dvejų metukų

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Vija Kudzienė DELFI teigė, kad septyniolikmetė šiuose namuose augo nuo dvejų metukų, anksčiau problemų nei dėl blaivumo, nei dėl smurto nebuvo kilę. Iki šios vasaros liepos.

Vasarą, anot V. Kudzienės, moteris oficialiai yra merginos rūpintoja.

Problemos prasidėjo šią vasarą, kai pati rūpintoja kreipėsi į vaiko teisių specialistus dėl sunkaus bendravimo su paaugle. Vaiko teisių specialistai, pasikalbėjo ir su rūpintoja, ir su mergaite, buvo nustatinėjamas grėsmės lygis, bet jis nebuvo nustatytas.

„Bet maždaug daugiau nei po mėnesio, rugpjūčio pabaigoje, rūpintoja paskambino į policiją ir pranešė, kad jos globojama mergaitė negrįžta laiko namo. Buvo gal 22 val. Atvykę pareigūnai pastebėjo, kad moteris yra neblaivi. Tada buvo pranešta vaiko teisėms ir buvo nustatytas pirmas grėsmės lygis, – teigė V. Kudzienė. – Mergaitė kelioms dienoms apsigyveno šeimos namuose.“

Vaiko teisių specialistės teigimu, po kelių dienų pati mergina išreiškė norą grįžti atgal namo pas rūpintoją.

Šį kartą, kai moteris galimai prieš merginą smurtavo mušdama ją laidu, pareigūnus iškvietė septyniolikmetės draugės.

Nėra aišku, ar septyniolikmetė toliau galės gyventi kartu su rūpintoja. Jei moteris bus pripažinta kalta ir bus nuteista – tikėtina, kad septyniolikmetė grįžti namo negalės, nes teisti asmenys rūpintis globojamais vaikais negali.

Papildyta 15.48 val.

Kauno apygardos prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Izabelė Bočkienė DELFI patvirtino, kad popiet moteriai buvo pareikšti įtarimai ir paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir neieškoti ryšio su nepilnamete mergina.

Moteris, anot prokuratūros atstovės, savo kaltės nepripažįsta.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo Kodekso 140 straipsnio 2 dalį. Moteriai gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Moteris įtariama fizinio skausmo sukėlimu ir nežymiu sveikatos sutrikdymu.