Trečiadienio vakarą ilgai posėdžiavusi partijos „Tvarka ir teisingumas“ valdyba nusprendė visus tarpusavio nesutarimus išspręsti kuriant naują politinę jėgą. Tačiau A. Butkevičiaus šioje partijoje nebus.

„Ne, tikrai savęs (ten, aut. p.) nematau. Aš jau aiškiai esu pasakęs, kad eisiu į rinkimus kaip nepriklausomas kandidatas Vilkaviškio apygardoje. Bet jei pakvies kuri partija įsijungti į sąrašą, gal ir sudalyvausiu, bet tik tada, jei sutaps vertybės“, – kalbėjo politikas.

Jis teigė, kad jau dabar sulaukė ne vieno kvietimo bendram darbui, tačiau kol kas aiškaus atsakymo neturi ir pats.

„Ir dabar kviečia ne viena, bet aš kol kas nei kam nesu davęs tokio pažado, kad prisijungsiu. Iki Seimo likus tiek laiko į tokį klausimą atsakyti yra labai sudėtinga, bet galiu garantuoti, kad būsiu nepriklausomas kandidatas“, – DELFI kalbėjo politikas.

A. Butkevičius pasakojo, kad prisijungęs prie naujos frakcijos iš karto pareiškė, kad nebus jokios naujos partijos sudėtyje.

Algirdas Butkevičius, Gediminas Kirkilas

„Gavosi ta frakcija, ji pradžioje, buvo kalbėta, kad bus truputį didesnė. Bet gavosi taip, kad kai aš pasakiau, kad būsiu šioje frakcijoje, iškėliau vieną sąlygą – kad aš tikrai neįsipareigoju būti jokioje partijoje, ir jei galvojama, kad frakcija turi priklausyti kokiai politinei jėgai, tai tada manęs nebus toje frakcijoje“, – savo iškeltą norą įvardijo A. Butkevičius.

Jis taip pat pasakojo, kad naujoji Seimo frakcija aktyviai dirba. Jos nariai, anot A. Butkevičiaus, net patys yra nustebę,

„Šita frakcija veikli yra, žinokite. Mes dirbame, labai mobili (frakcija, aut. p.), nedidelė. Jie patys, matyt, yra nustebę, tuo veiklumu, sakė, kad niekada to nedarė“, – pasakojo A. Butkevičius.

DELFI primena, kad A. Butkevičius po to, kai nuo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atskilus daliai partijos atstovų Seime, prisijungė prie naujos Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP). Tačiau tos partijos nariu taip ir netapo.