„Aš galiu pasakyti, kad kaip politikas, tikrai nebebūsiu jokios politinės partijos pirmininkas. (...) Aštuonerius metus buvau partijos pirmininkas socialdemokratų partijoje, teko organizuoti aštuonerius rinkimus. (...) Septyneri rinkimai buvo sėkmingi, vieni – ne, tai, manau, kad aš, kaip politikas, tikrai esu apsisprendęs labai tvirtai, kad jau niekada nebebūsiu jokios partijos pirmininku“, – ketvirtadienį Seime sakė A. Butkevičius.

Paklaustas, ar svarstytų įstoti į naują „tvarkiečių“ pagrindu kuriamą partiją kaip narys, A. Butkevičius atsakė neigiamai.

„Ne, ne, ne. Stengiausi, kad socialdemokratinės jėgos būtų susijungusios, ne kartą teko kalbėti su Palucku – jis kol kas tuos pasiūlymus yra atmetęs. Mano kelias ateityje bus toks, kad jeigu ateityje dalyvausiu Seimo rinkimuose, būsiu kaip nepriklausomas kandidatas. Gal kai kurių partijų sąrašuose būsiu kaip nepriklausomas atstovas“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Vis dėlto jis nepanoro atskleisti, kurių partijų sąrašuose jo pavardė galėtų figūruoti kaip nepriklausomo kandidato.

„Dar nežinau, dar neapsisprendžiau“, – pridūrė buvęs premjeras.

Trečiadienį Seime posėdžiavusi Tvarkos ir teisingumo valdyba nusprendė kurti naują partiją, kurios lyderis, pasak „tvarkiečių“, turėtų būti neutralus žmogus, iki šiol nesusijęs su partijos vadovybe. A. Butkevičius šiuo metu dirba „tvarkiečio“ Vytauto Kamblevičiaus vadovaujamoje Seimo frakcijoje „Lietuvos gerovei“.