Tačiau Seimo etikos sargai rekomendavo Seimo narei A. Širinskienei ir kitiems parlamentarams vengti elgesio, keliančio abejonių dėl jų veiksmų sąžiningumo.

Trečiadienį tokį sprendimą priėmę etikos sargai nerado požymių, kad toks A. Širinskienės elgesys būtų fiktyvus. Seimo narė Aušra Papirtienė tvirtino, kad negalima švaistytis tokiu kaltinimu. Taip pat mano ir buvusios „tvarkiečių“ frakcijos narė Ona Valiukevičiūtė.

„Galiu paliudyti, kad A. Širinskienė dalyvavo du kartus frakcijos posėdyje. Frakcija nepasinaudojo valstybės lėšomis, nes visi patarėjai, referentai buvo atleisti“, – sakė ji.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Antanas Matulas priekaištavo A. Širinskienei, kad ji būdama „tvarkiečių“ frakcijoje, pasinaudojo „valstiečių“ frakcijos kvota seniūnų sueigoje, taip pat ir vadovaudama Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui. „Tas perėjimas, mano manymu, buvo fiktyvus“, – sakė A. Matulas.


Tuo tarpu „valstietė“ Aušrinė Norkienė tokius kaltinimus pavadino nepagrįstais, nes, anot jos, buvo per trumpas laikas ir buvo neįmanoma taip greitai pakeisti frakcijų atstovavimą pagal kvotas.

Beje, A. Širinskienė paliko „tvarkiečių“ frakciją, o vėliau ir pačios frakcijos nebeliko.

Į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją kreipėsi Socialdemokratų partijos frakcija, prašydama įvertinti Seimo narės A. Širinskienės elgesį dėl galimo Seimo nario priesaikos nesilaikymo – „sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai – kai nesąžiningai siekdama išlaikyti politinę galią, būdama Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nare bei priklausydama šios partijos frakcijai, perėjo į Tvarkos ir teisingumo partijos frakciją“, primena ELTA.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai nurodoma, kad Seimo narės perėjimas į kitą frakciją dėl valdžios išlaikymo yra fiktyvus.