Todėl, pasak ministro, už tai atsakomybę turi prisiimti Finansų ministerija. Dėl to Vyriausybėje šiuo metu esą ir kalbamasi.

„Vien paramos lėšomis nelygybės nesumažinsime, kiek mes iš apačios befinansuotume labiausiai skurstančius ir remtume juos. Tam reikalingi ir tinkami mokestiniai sprendimai, ir taip pat taiklus Europos struktūrinės paramos panaudojimas. Tai dėl to mūsų ministerija yra už tai, kad už nelygybės (mažinimo. – ELTA) rodiklį būtų atsakinga Finansų ministerija. Tuo metu diskusija vyksta Vyriausybėje, ir mes, manau, surasime sprendimus“, – sakė L. Kukuraitis.

Pasak L. Kukuraičio, greta pensijų indeksavimo Vyriausybė jau yra numačiusi Seimui siūlyti dvi papildomas priemones.

„Dėl papildomų pastangų pensininkų skurdo mažinimui tai yra bent dvi priemonės, kurias atneš Vyriausybė. Yra mažų pensijų didinimas. Taip, kaip mes turėjome dabar, tie, kurie, turintys stažą, gauna mažas pensijas, mažesnes negu minimalus vartojimo poreikio dydis, kas atitinka absoliutaus skurdo ribą, kad jų pensijos būtų ne mažesnės negu 95 proc. šios ribos. Tai mes kitiems metams atnešime 100 proc. ribą, ir tai bus geras standartas, kad tie žmonės, kurie dirbo, kurie turi stažą, kad jie gautų ne mažesnę pensiją negu absoliutaus skurdo riba, ir tai palies dešimtis tūkstančių pensininkų“, – sakė L. Kukuraitis.

Antroji papildoma priemonė, pasak ministro, lies šalpos pensijas.

„Atitinkamai šalpos pensijų bazės didinimas, kuris palies ir neįgaliųjų grupę, taip pat ir pensininkų, kurie neturi teisės į sodrinę pensiją, taip pat irgi bus didinamos pensijos“, – sakė ministras.

„Tai šie du instrumentai bus atnešti. Visi kiti, jeigu kalbama apie indeksavimo koeficiento keitimą arba bazinės pensijos papildomą didinimą, – visa tai mes turime sutarti čia, Seime, nes tam reikia kur kas didesnių resursų, lėšų, negu kad Vyriausybė šiuo metu gali pasiūlyti šalia vaiko pinigų, šalia bazinės pensijos indeksavimo, kur yra pakankamai didelės lėšos“, – pridūrė Seime kalbėdamas ministras L. Kukuraitis.