„Tai kalbėsime apie viską – apie partijos ateitį, apie Žemaitaičio ateitį“, – antradienį Eltai sakė partietis ir naujos Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius.

Subyrėjus Seimo „tvarkiečių“ frakcijai, V. Kamblevičius susitiko su dalimi partijos valdybos narių, kurie, pasak jo, pareiškė poreikį keisti Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininką.

Tuo metu pats R. Žemaitaitis tvirtino esąs pasirengęs pasitikrinti pasitikėjimą partijoje, o lyderio postą, jo teigimu, yra pasirengęs perleisti kitiems, jeigu būtų tokia partijos valia.

„Žinau, yra aiškiai pasakyta, kad kitą trečiadienį yra valdybos posėdis. Darbotvarkėje yra numatyta tarybos posėdžio data, kada galėtų būti šaukiama. Taryba turėtų įvykti spalio mėnesį, ir numatomas kongresas gruodžio mėnesį. Gal bus ir lapkričio mėnesį. Jeigu tokia bus valia, kad taryboje arba partijos nariai, kurie nepritaria mano idėjoms, nepritaria mano darbams, kuriuos dariau, tai, matyt, reikės man pačiam pasitikrinti kongrese savo pasitikėjimą, kiek aš jo turiu. Gal aš jo nebeturiu. Jei nebeturiu, tai natūraliai teks pasitraukti iš partijos pirmininkų“, – praėjusią savaitę žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

Rugsėjo 10 d. Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kuriai suteikė pavadinimą „Lietuvos gerovei“. Frakcijos seniūnu tapo „tvarkietis“ V. Kamblevičius. Jo teigimu, R. Žemaitaitis turėtų trauktis ne tik iš Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininko, bet ir iš Seimo vicepirmininko pareigų.