„Įvyko tik pirminis aptarimas. Svarbiausia buvo tai, kad kolegos pasakė, kur pageidautų (dirbti. – ELTA) jų frakcijų atstovai: Paulė Kuzmickienė norėtų dirbti Socialinių reikalų ir darbo komitete, Rasa Petrauskienė – Kaimo reikalų komitete, o Liudas Jonaitis – Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete“, – antradienį žurnalistams sakė Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

Ji paaiškino, kad keičiant narius, norima bendrai susitarti frakcijose.

„Viskas yra paskaičiuojama pagal Seimo narių skaičių toje frakcijoje, išskaičiuojamos kvotos, kur ir kaip viskas yra. Pabandėme susidėlioti pasikeitimus ir apsitarti numatomus pasikeitimus su savo frakcijomis“, – kalbėjo R. Baškienė.

Seimo vicepirmininkės teigimu, skiriant parlamentarą į tam tikrą komitetą, žiūrima ir į jo kompetencijas konkrečioje srityje.

„Dar svarbiausia, kad pagal savo gebėjimus atitiktų komitetus, ypač delegacijas“, – teigė R. Baškienė, pateikusi pavyzdį, jog, pavyzdžiui, žmogus, deleguojamas į NATO parlamentinę delegaciją, privalo gerai kalbėti angliškai bei atitikti kitus delegacijai keliamus reikalavimus.

Parlamentarės teigimu, po ketvirtadienį vyksiančios naujų Seimo narių priesaikos bus svarstomas ir komitetų bei komisijų sudėčių klausimas.

„Ketvirtadienį, 15 valandą, suderinome su Vyriausiąja rinkimų komisija, bus Seimo narių priesaika, tai ketvirtadienį vienas iš paskutiniųjų klausimų, rezervinis, bus visų šitų komitetų ir komisijų perdėliojimas, kad visi atitiktų pageidavimus“, – pridūrė R. Baškienė.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko nauji Seimo rinkimai Žiemgalos, Žirmūnų ir Gargždų vienmandatėse apygardose. Žirmūnuose Seimo rinkimus laimėjo iki šiol Vilniaus miesto taryboje dirbusi konservatorė P. Kuzmickienė, Gargžduose – konservatorė R. Petrauskienė, o Žiemgalos vienmandatėje apygardoje į Seimą pateko socialdemokratas L. Jonaitis.