„Turbūt visada labai jautriai visuomenė reaguoja. Aš suprantu, kad ministrai turėtų būti gerai apmokami asmenys, bet (reikia diskutuoti. – ELTA), ar tikrai gerai pasirinktas laikas, ar tikrai tai yra adekvatu, ar tai reikėtų galbūt visos valstybės piramidę padaryti, kad nuo prezidento žemyn, arba nuo apačios į viršų tos algos atitiktų pagal kažkokią schemą ir nebūtų taip, kad kažkas tik yra pakeliama. Tai visada nebus populiaru tokie sprendimai“, – antradienį Seime sakė V. Pranckietis.

Į argumentus, kad su dabartinėmis algomis gali būti sunku prisivilioti gerus specialistus, Seimo pirmininkas atsakė, kad tai niekada nebuvo problema.

„Iki šiol, atrodo, ministrų nepritrūko“, – pridūrė V. Pranckietis.

Ministrui pirmininkui ir ministrams siūloma padidinti pareiginės algos koeficientus 13 procentų, t. y. lygiai tiek, kiek buvo padidinti aukščiausių kategorijų valstybės tarnautojų pareiginės algos koeficientai. Ministrui pirmininkui nustačius koeficientą 29,2, 2019 metais jo pareiginė alga siektų 5052 eurus, ministrams nustačius koeficientą 26,89 – atitinkamai – 4652 eurus.

Tai numatantį Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymo priedėlio pakeitimo projektą pirmadienį įregistravo Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas „valstietis“ Tomas Tomilinas ir Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas Jonas Jarutis, primena ELTA.