Komentuodamas situaciją, „valstiečių“ lyderis teigė nežinojęs, iš kur visuomenėje atsirado informacija apie ketinimus žemės ūkio viceministru skirti M. Čimbarą.

„Dabar, matyt, reikia pasidžiaugti, kad vieša nuomonė ir vieša informacija, kuri pasiekiama, išsprendė tą klausimą ir jo tiesiog darbotvarkėje nebėra“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis patvirtino, kad visiškai pasitiki A. Palionio kompetencija.
„Manau, kad tai pirmiausia ministro prerogatyva rinktis savo viceministrus ir savo politinę komandą. Tikrai neturiu abejonių ministro ketinimais ir norais. Negaliu pasakyti, kodėl šiuo atveju ir kodėl buvo motyvuoti sprendimai, bet galų gale situacija išsisprendė taip, kaip išsisprendė“, – kalbėjo R. Karbauskis.

ELTA primena, kad viešojoje erdvėje pasklidus informacijai apie A. Palionio ketinimus įdarbinti P. Čimbaro sūnų, viešai pradėta kalbėti apie galimą interesų konfliktą bei patirties stoką. Savaitės pradžioje feisbuke buvo pasidalinta ir M. Čimbaro nuotraukomis, kuriose jis pozuoja su pripučiama lėle ir alkoholiniais gėrimais.

Vis dėlto premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas pirmadienį DELFI teigė, kad M. Čimbaras tikriausiai nebus skiriamas viceministru ne dėl pasirodžiusių nuotraukų, tačiau dėl patirties stokos ir galimo interesų konflikto.