Apie tai, kad Seimo narys turi sveikatos problemų, prisipažino ir spaudos konferencijos metu, tačiau po jos nebuvo kalbus. „Nenoriu reklamuotis, nesakysiu“, – žurnalistams į klausimą, kokios sveikatos problemos jį kankina, atsakė K. Masiulis.

„Nesakysiu, todėl, kad kai man žmonės pradėjo siūlyti ateiti aprišta galva, galvojau, kad Dieve mano, aš turiu tokių nuotraukų ir dar bjauresnių. Slėpiausi, specialiai guliausi į ligoninę tada, kada nereikia eiti į Seimą, kad galima būtų ramiai, niekam nedemonstruoti, – kalbėjo K. Masiulis ir pridūrė. – Aš turiu bėdų.“

Su DELFI pirmadienį kelis kartus bendravęs K. Masiulis tvirtino, kad visi domisi jo plaukais, nors ne tai svarbiausia, esą svarbiausia darbai, kurių jis jau ėmėsi ir imsis, kad onkologiniams ligoniams būtų geriau. Išgirdęs klausimą, ko jau ėmėsi ir ko dar imsis, K. Masiulis užtilo.

Seimo narys, stovėdamas prieš žiniasklaidą, tylėjo ilgiau nei minutę, neištardamas nė žodžio.

„Labai atsiprašau, matote, čia tas uždavinys, man būna tokių ribų, kai aš negaliu kalbėti. Lyg tyčia galvojau, kad bus uždavinys, kad nereikės kalbėti, bet... – sutrikęs pradėjo kalbėti K. Masiulis. – Labai atsiprašau, man dabar buvo smegenų užtemimas.“

K. Masiulis tvirtino, kad jam tokiai priepuoliai kartojasi dažnokai ir vis dažnėja. „Man nuo nervo kartas nuo karto susidaro, kas du tris mėnesius, kai pradeda krėsti smegenis, smegenų tokie sukrėtimai. Dabar man net liežuvis nelabai veikia“, – teigė K. Masiulis ir tvirtino, kad tokiai priepuoliai dažnai kartojasi nuo pervargimo.

„Jei komandiruotėje ilgiau pabūnu, taip pat didelis šansas, kad turėsiu stringantį mąstymą. Turiu tam tikras ligas, kurių diagnozės nesakysiu“, – toliau tęsė Seimo narys, tačiau klausimus žurnalistų prašė sakyti lėčiau.

„Jūs matėte tai, ko aš visai nenorėjau, – atsigavęs kalbėjo K. Masiulis. – Štai turiu tokius priepuolius, kurie trunka porą trejetą dienų. Maždaug kas kelis mėnesius. Kai būnu stipriai paveiktas emocijų, mažiau miegu, o šiuo metu visą savaitę suprantate dėl ko mažiau miegu.“

Atsigavęs K. Masiulis tvirtino, kad žurnalistės klausimo apie nuveiktus darbus negirdėjo.

Pasidomėjus, ar jis taip jautriai sureagavo į Aurelijaus Verygos pareiškimą todėl, kad ir pats gyvena su liga, jis tvirtino: „Aš žinau, kad gyvenime man tik stiprės ir gyvensiu tik blogiau. Visą gyvenimą turėsiu“.

Kiek vėliau K. Masiulis tvirtino, kad į A. Verygos veiksmus reagavo jautriai todėl, kad pats buvo auklėtas griežtai krikščioniškai – buvo auklėtas nedemonstruoti gerų darbų.

Beje, kiek vėliau jis atsiprašė visuomenės ir visų, kuriuos galėjo įžeisti savo įrašu, žeidžiančiu A. Verygą. Į klausimą, ar atsiprašo ir A. Verygos, jis atsisakė teigdamas, kad atsiprašo visos visuomenės.

DELFI primena, kad antradienio rytą Seime K. Masiulis su kolega konservatoriumi surengė spaudos konferenciją „Politikų pareiga išgirsti sergančiųjų rūpesčius“.

„Pats sau netikėtai įsisukau į šitą sūkurį“, – spaudos konferenciją pradėjo K. Masiulis ir papasakojo, nuo ko viskas prasidėjo.

„Brūkštelėjau trumpą „postą“ feisbuke, kur esmė, kad plaukų kirpimasis ir vienas plikės demonstravimas nerodo nei solidarumo, nei tuo labiau atjautos ligoniams. Politikai tai turėtų darbais daryti“, – kalbėjo konservatorius.

Jis teigė, kad po jo įrašo feisbuke visuomenė suskilo į dvi dalis: vieni palaikė, kiti – smerkė.

„Jeigu tai padeda, tai aš solidarizuojuosi su visais, kurie serga. Taip pat ir Brazauskiene“, – kalbėjo K. Masiulis.

„Reikia liautis tą šou toliau daryti. Tvirtinu ir tvirtinsiu, kad demonstratyvumu nėra pasiekiama jokia krikščioniška pozicija, – teigė K. Masiulis. – Geri darbai daromi tylomis, nešūkaliojant. Tokia yra mano pozicija.“

„Tame turbūt yra bėda mūsų partijos, kad daugumą darbų darome tyliai, nešūkaliojame“, – kartojo K. Masiulis.

Konservatorius kalbėjo, kad jo šiandieninis pareiškimas – galvos nusiskutimas – leido sutelkti žiniasklaidos dėmesį ir pridūrė, kad ne tik nusiskuto, bet ir paaukojo vargstantiems, taip pat ragino kitus nueiti ir paaukoti kraujo, paaukoti kaulų čiulpų. „Yra aibė būdų, kaip tą padaryti“, – apie solidarumą su sergančiaisiais kalbėjo K. Masiulis.

Jis pažymėjo, kad šeimoje jis yra trečias, nusiskutęs plaukus: tai jau buvo padariusi ir jo dukra, ir jo sūnus.

„Daug sunkiau atsisveikinti su pinigais, kai aukoji pinigus. Tai rimtesnis dalykas. Daug sunkiau prisiversti duoti kraujo, pasiryžti kaulų čiulpų donorystei. Tai rimti darbai, bet tai kiekvienas gali padaryti, o politikai gali padaryti dar daugiau. Ypač sveikatos apsaugos ministras“, – kalbėjo K. Masiulis.