Anot jo, praėjusią savaitę judėjimo „Lietuva yra čia“ valdyba pareikalavo, kad A. Juozaičio 11,6 tūkst. eurų skolą televizijai LNK grąžintų jo rinkimų štabe dirbę pagalbininkai, tarp jų ir tautininkai.

Posėdžio protokole nurodoma, kad minėta sutartis sudaryta rinkimų štabo vadovo, Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjungos tarybos nario Gintaro Songailos iniciatyva. Tai esą įrodo sutartyje įrašytas jo mobilusis telefonas, elektroninio pašto adresas. Be to, anot protokolo, G. Songaila buvo žadėjęs 3 tūkst. eurų skolai grąžinti, bet pažado netesėjo.

„Sunkiai įsivaizduoju „Lietuva yra čia“ ir tautininkų derybas dėl galimo kitų partijų ir judėjimų pajėgų vienijimo, neišsprendus skolos LNK likvidavimo. Apie kokią bendrą ateitį galime galvoti, jei praeityje suformuotas abipusio pasitikėjimo kreditas su kiekviena diena senka“, – posėdžio protokole cituojamas A. Juozaitis.

Tautininkų ir respublikonų sąjungos pirmininkas Sakalas Gorodeckis portalui teigė žinąs apie A. Juozaičio skolą, tačiau negirdėjęs apie raginimą prie jos grąžinimo prisidėti tautininkams.

„Apie tai, kad reikia tą problemą spręsti, aš girdėjau. Bet kad tai yra tautininkų sąjungos rūpestis, tai drįsčiau paprieštarauti“, – sakė jis.

Per prezidento rinkimus A. Juozaitis surinko 4,69 proc. rinkėjų ir į antrą turą nepateko.