Pasak jo, tai, kad Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis nusileido nacionalinėje politikos arenoje mažai žinomai konservatorei Paulei Kuzmickienei, reiškia, kad kalbos apie LSDP atgimimą yra tiesiog pasakos.

„Toks socialdemokratų rezultatas rodo, kad visos pasakos apie jų potencialą būsimuose rinkimuose turėtų pasibaigti su šitais rinkimais“, – Eltai sakė R. Karbauskis, pabrėždamas, kad G. Paluckui tekusi balsų dalis nuo visų apygardoje balso teisę turinčių rinkėjų yra labai maža.

„Tai, kad Europos Parlamento rinkimuose jie buvo antri, yra Blinkevičiūtės fenomenas ir nieko daugiau. Jeigu nebūtų jos buvusios, rezultatas būtų buvęs visiškai kitoks, ir šie rinkimai tai įrodo“, – sakė „valstiečių“ partijos, kuriems sekmadienį vykę rinkimai vėl susiklostė nesėkmingai, lyderis.

Sekmadienį vyko nauji Seimo rinkimai Žiemgalos, Žirmūnų ir Gargždų vienmandatėse apygardose. Žirmūnuose Seimo rinkimus laimėjo iki šiol Vilniaus miesto taryboje dirbusi konservatorė P. Kuzmickienė, Gargžduose – konservatorė Rasa Petrauskienė, o Žiemgalos vienmandatėje apygardoje į Seimą pateko socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Sostinėje esančioje Žirmūnų apygardoje G. Paluckas pralaimėjo konservatorei P. Kuzmickienei. Ši rinkimuose sulaukė 52,03 proc. palaikymo, o socialdemokratas G. Paluckas 46,98 proc. rinkėjų paramos.

Žirmūnų rinkimų apygardoje yra įrašyta 35,1 tūkst. rinkėjų, iš kurių balsą atidavė 15,22 proc.