„Tikrai nemanau, kad jam reikėtų tikrintis partijoje pasitikėjimą, kadangi jis tą pasitikėjimą turi. Mes išvadas darysime 2020 metais (po Seimo rinkimų. – ELTA). Šiuo atveju neeiliniai Seimo rinkimai yra visai kas kita. Nes ekstremaliomis sąlygomis, esant 15 proc. rinkėjų aktyvumui... Jei jis būtų buvęs 25 proc., tai manau, rezultatas būtų tikrai priešingas“, – Eltai teigė Julius Sabatauskas.

Jam pritarė ir bendrapartietis Algirdas Sysas. Pasak jo, G. Paluckui tikrintis pasitikėjimo partijoje tikrai nereikia.

„Nuo jo pasitikrinimo partijoje nepraėjo 5 mėnesiai, aš nematau čia reikalingo triukšmo. Partijos pirmininko rinkimai buvo, partija patikėjo ir pakankamai daug balsų jis gavo, juk aš tuomet buvau jo oponentas. Tai jokiu būdu, tikrai nemanau, kad čia dabar kažkas pasikeitė. Reikia dirbti toliau, kad praloštas mūšis, tai reikia nepralošti karo. Reikia toliau įnirtingai dirbti. Manau, kad rezultatai bus geresni. Juk pralošti kiekvienas gali ir nieko čia nepadarysi. Toks jau politiko gyvenimas (...) Tai yra metai iki rinkimų, matėme, koks mažas aktyvumas rinkėjų. Tai čia ir taip manau, kad rezultatas labai apylygis, pralošėme tik 250 balsų antrame ture“, – teigė A. Sysas.

Tuo tarpu J. Sabatauskas teigia, kad įvertinus visas aplinkybes, G. Paluckas rinkimuose pasirodė netgi gerai.

„Pasirodymas, sakyčiau, tikrai neblogas. Prie tokio žemo aktyvumo ir atsimenant, kad konservatorių rinkėjai patys lojaliausi, tai prie žemo aktyvumo buvo sudėtinga varžytis. Antrame ture jis priaugino virš tūkstančio balsų papildomai“, – teigė jis.

Sekmadienį vyko nauji Seimo rinkimai Žiemgalos, Žirmūnų ir Gargždų vienmandatėse apygardose. Žirmūnuose Seimo rinkimus laimėjo iki šiol Vilniaus miesto taryboje dirbusi P. Kuzmickienė, Gargžduose – R. Petrauskienė, o Žiemgalos vienmandatėje apygardoje į Seimą pateko socialdemokratas Liudas Jonaitis.