R. Janutienė savo įrašą feisbuke pradeda nuo to, kad abejoja rinkimų rezultatais. Kandidatė rašė, kad girdėjo raginimų už ją nebalsuoti.

„Rinkimų Žiemgaloje įspūdžiai ir liudijimai netrukus suguls į mano naują knygą, kuriai rinkau medžiagą nuo pirmosios jų dienos“, – anonsavo ji.

„Aš nenoriu, kad dėl manęs per išankstinį balsavimą sutriktų darbas visose valdžios įstaigose, nes darbuotojai su šeimos nariais tądien turėjo vieną užduotį: pabalsuoti. Man nepriimtinos koalicijos vardan mandato, kur galutinai išsitrina ribos tarp „liberalų“, „konservatorių“, „socialdemokratų“ ir jie tampa tiesiog gauja“, – rašė R. Janutienė.

Buvusi kandidatė rašė, kad prieš „ją susivienijo trys merai, trys partijos“, bet ji ir su dviejų žmonių komanda ir Joniškio skyriaus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) parama pateko į antrąjį turą. Ir tai jau vadina stebuklu.

R. Janutienė rašė, kad neslepia, jog norėjo nugalėti, tačiau „Dievulis nuo pergalės apsaugojo“.

„Kai atsigręžiu į praėjusią vasarą, tai manau, kad panašiai jaučiasi karys po pratybų. Žinoma, aš norėjau nugalėti. Ne dėl savęs. Dėl jūsų visų. Mane Dievulis nuo pergalės apsaugojo. Ir ačiū jam už tai. Kas dėl Žiemgalos, tai valdžios rūmuose dabar pagirios. Jie žino, kaip buvo ir kad jų pergalei prieš mane vieną prireikė tiek pastangų, kad tikrai turėtų kirbėti mintis: o kas bus, kai ateis ne viena Janutienė?“, – feisbuke rašė R. Janutienė. Ją rinkimuose rėmė net dvi partijos: LVŽS ir Lietuvos centro partija.

Sekmadienio vakarą, po pergalės L. Jonaitis BNS sakė, kad pirmą kartą per rinkimus susidūręs su tokia didele šmeižto kampanija.

Jis teigė sulaukęs sveikinimų, kad nugalėjo velnią.

„Skambina iš visos Lietuvos, žinučių prisiuntė, sako: „Ačiū Dievui, velnią nurungei“, – teigė jis.

Socialdemokratas mano, kad rinkėjams kaip tik ir galėjo padaryti įspūdį jo kultūringas elgesys.

„Gal žmonėms patiko kultūringas požiūris, kitų neniekinimas“, – svarstė jis.

DELFI primena, kad į Seimą sekmadienį pateko jau minėtas LSDP atstovas L. Jonaitis, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) dvi atstovės: Paulė Kuzmickienė ir Rasa Petrauskienė. P. Kuzmickienė Žirmūnų rinkiminėje apygardoje nugalėjo LSDP pirmininką G. Palucką, o R. Petrauskienė Gargžduose pergalę iškovojo prieš Kristupą Krivicką.