Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Greta Kęsminaitė DELFI patvirtino eismo įvykio faktą. Savivaldos politikas buvo sulaikytas ir patalpintas į areštinę.

„Rugsėjo 21 d., 19.58 val., Kerbedžių kaime, sodybos kieme, neblaivus 2,29 promilės A. Petkus (gim. 1964 m.), važiuodamas atbuline eiga su automobiliu „Audi A8“ atsitrenkė į kitą kieme stovėjusį automobilį „BMW 530“, – sakė G. Kęsminaitė.

Pasak atstovės, įvykis buvo fiksuotas policijos.

„Jis buvo sulaikytas ir patalpintas į areštinę“, – sakė G. Kęsminaitė.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis DELFI patvirtino, kad savaitgalį partijos frakcijos Šilalės savivaldybėje narys Arvydas Petkus, neblaivus už vairo padarė avariją.

„Ką dabar padarysi, nieko nepadarysi. Kiek šiandien išsiaiškinau, tai savaitgalį buvo gimtadienis, kiek aiškino, tai kaimo turizmo sodyboje, vietoje ten, kiek aš turiu informacijos. Jis nėra mūsų (partijos aut. p.) narys, prisijungia prie frakcijos“, – apie savaitgalį sukeltą avariją pasakojo R. Žemaitaitis.

Jis teigė, kad tai nėra malonu, bet kadangi A. Petkus nėra partijos narys, nėra ką ir padaryti.

„Kiekvienam gali atsitikti. Jeigu būtų partijos narys, tai kažką gali sakyti, o kitas dalykas – 12 tūkstančių narių, tarp jų, pamėginkite jūs sugaudyti. Nėra tai malonu, nėra tai gerai, nieko dėl to padaryti negali“, – DELFI situaciją komentavo R. Žemaitaitis.

DELFI primena, kad rugsėjo 10 dieną buvo paskelbta, kad Policijos suvestinėje teigiama, kad antradienio rytą, tikrinant gautą informaciją, pareigūnai, apsilankę 63 metų tarybos nario S. Skalausko namuose Šilalėje, rado 50 litrų naminės degtinės.

To paties patikrinimo metu pareigūnai apsilankė ir kito vyro namuose netoliese esančiame kaime, kur rado naminės degtinės gaminimo aparatą, brogę ir naminės degtinės. Jis taip pat nėra partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys, tik frakcijoje dirbantis politikas.