Rinkimai buvo sėkmingiausi konservatoriams, į Seimą buvo išrinktos dvi jų partijos narės: Žirmūnuose – Paulė Kuzmickienė, o Gargžduose – Rasa Petrauskienė. Žiemgaloje Rūtą Janutienę nurungė socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Seimo nario mandatas Žirmūnų apygardoje atsilaisvino po to, kai į Europos Parlamentą buvo išrinkta Aušra Maldeikienė. Seimo narių mandatai Žiemgalos ir Gargždų apygardose atsilaisvino po to, kai šiose apygardose išrinkti Seimo nariai Vitalijus Galius ir Bronius Markauskas po savivaldos rinkimų tapo merais.

Rinkimai vyko sklandžiai, tačiau rinkėjai nebuvo aktyvūs. Daugiausia rinkėjų dėmesio šie rinkimai sulaukė Žiemgalos apygardoje, kur kovojo R. Janutienė ir L. Jonaitis.

Dėl trijų laisvų Seimo narių vietų kovojantys politikai: Paulė Kuzmickienė ir Gintautas Paluckas, Kristupas Krivickas ir Rasa Petrauskienė, Rūta Janutienė ir Liudas Jonaitis.

Paulė Kuzmickienė

Žirmūnuose balsavę rinkėjai daugiau palaikymo balsų skyrė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narei Paulei Kuzmickienei, kuri nurungė į antrąjį turą taip pat patekusį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininką Gintautą Palucką.

Iš Utenos kilusi 41-erių politikė 2011 metais buvo išrinkta į Vilniaus miesto tarybą, joje dirbo dvi kadencijas, iki šių metų pavasarį vykusių rinkimų.

P. Kuzmickienė yra dirbusi užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko, ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus ir Europos Parlamento narės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės patarėja.

TS-LKD P. Kuzmickienė priklauso nuo 1997-ųjų metų.

Naujai išrinkta Seimo narė yra nurodžiusi, kad moka keturias užsienio kalbas: anglų, rusų, vokiečių ir prancūzų.

Paulė Kuzmickienė

Liudas Jonaitis

Joniškietis Liudas Jonaitis Žiemgalos apygardoje nurungė į rinkimus su dviejų partijų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Lietuvos centro partijos, palaikymu atėjusią žurnalistę Rūtą Janutienę.

Socialdemokratas yra baigęs Lietuvos veterinarijos akademiją bei Vilniaus Gedimino Technikos universitetą, yra įgijęs edukologijos magistrą.

Šiuo metu yra Joniškio savivaldybės tarybos narys, taip pat eina Joniškio žemės ūkio mokyklos direktoriaus pareigas.

65-erių L. Jonaitis taip pat yra Žemės ūkio mokyklų direktorių asociacijos prezidentas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos anketoje socialdemokratas yra nurodęs, kad jo pomėgiai – folkloriniai šokiai ir medžioklė.

Už visuomeninių ir tiesioginių pareigų sąžiningą atlikimą, aktyvų dalyvavimą puoselėjant lietuvių liaudies meną ir tradicijas suteiktas Lietuvos meno saviveiklos žymūno vardas, apdovanotas Lietuvos žemės ūkio ministerijos, Žemės ūkio rūmų, Šiaulių apskrities, Joniškio rajono savivaldybės padėkos raštais.

Liudas Jonaitis

Rasa Petrauskienė

Gargžduose su Kristupu Krivicku į rinkiminę kovą stojusi Rasa Petrauskienė - konservatorių partijos narė.

Vilniuje gimusi R. Petrauskienė jau daugiau nei du dešimtmečius gyvena Klaipėdoje.

Anksčiau R. Petrauskienė yra dirbusi verslo konsultacijų įmonėje, taip pat ir Europos Sąjungos parlamentaro Algirdo Saudargo patarėja. Dirbo Seimo narių A. Bilotaitės ir A. Anušausko komandose.

Konservatorė yra dirbusi ir turizmo paslaugų įmonėje, vėliau tapo ir iki dabar yra įmonės bendrasavininkė.

Savo biografijoje yra nurodžiusi, kad priklauso Klaipėdos krašto Lietuvos bajorų karališkajai sąjungai. 43-ejų R. Petrauskienė yra ir kaimo bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“ pirmininkė.

Konservatorių partijai R. Petrauskienė priklauso nuo 2006 metų.

Rasa Petrauskienė

Už borto – Krivickas, Janutienė ir Paluckas

Antrajame ture Žirmūnuose su P. Kuzmickiene kovėsi LSDP pirmininkas G. Paluckas, tačiau jam pritrūko rinkėjų balsų. G. Paluckas rinkimų vakarą DELFI teigė, kad viena iš nesėkmės priežasčių – mažas rinkėjų aktyvumas.

L. Jonaitis Žiemgaloje nugalėjo oponentę R. Janutienę. Pastaroji į rinkimus ėjo remiama dviejų partijų: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Lietuvos centro partijos. Po pirmojo turo R. Janutienė DELFI teigė, kad jei bus išrinkta – Seime prisijungtų prie „valstiečių“ frakcijos.

Gargžduose konservatorė R. Petrauskienė įveikė su Lietuvos centro partijos vėliava į rinkimus ėjusį K. Krivicką. Pastarasis rinkiminės kampanijos metu aršiai kritikuodavo oponentus už esą jų nenorą dalyvauti debatuose. Antrojo turo metu R. Petrauskienė lyderės pozicijų neužleido nuo pat pirmųjų balsų skaičiavimo.

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė patvirtino, kad rinkimai vyksta sklandžiai. Pranešimų dėl pažeidimų susijusių su galimais rinkimų agitacijos pažeidimais ar galimo rinkėjų papirkimo rinkimų dieną negauta.

Iš anksto balsavo 4,52 proc. rinkimų teisę turinčių rinkėjų, dar 14,30 proc. rinkėjų balsavo rinkimų apylinkėse rinkimų dieną.

Aktyviausi rinkėjai buvo Žiemgalos rinkimų apygardoje, čia valią pareiškė 17,34 proc. rinkėjų. Gargždų rinkimų apygardoje balsavo 11,91 proc. rinkėjų, Žirmūnų – 13,84 proc.

2019 m. rugsėjo 22 d. pakartotinio balsavimo metu rinkimų teisę turėjo 110 420 rinkėjų.