Diena bus nepastoviai debesuota: rytas giedresnis, o įdienojus sparčiai kaupsis debesys ir jie po pietų tai šen, tai ten prapliups trumpu lietumi. Kai kur gali pabirti ir smulkios sniego ar ledo kruopos. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, vakarų, bus gana smarkus. Aukščiausia temperatūra šiandien rytinėje šalies pusėje tesieks 10–12 laipsnių, vakariniuose, o ypač pietvakariniuose rajonuose bus truputį šilčiau – 13–15 laipsnių.

Mūsų sostinėje šiandien bus apie 12 laipsnių šilumos, o popietę numatomas trumpas lietus.

Šeštadienio naktį, pradedant pajūriu, dangų ims traukti sluoksninių debesų šydas, nes iš vakarų artės šiltasis atmosferos frontas. Vietomis truputį palis ar padulksnos. Vėjas vyraus vakarinių krypčių, vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį debesuotuose vakariniuose rajonuose bus palyginti švelni – apie 4–6, pajūryje – apie 8–10 laipsnių šilumos.

Rytiniuose rajonuose, kuriuos debesys užklos tik rytą, šilumos beliks vos laipsnis kitas. Varėnos ir Vilniaus rajonų smėlynuose oro temperatūra gali būti ir silpnai neigiama. Dirvos paviršiuje šalnos iki 0–5 laipsnių šalčio tikėtinos daugelyje Rytų Lietuvos vietovių.

Šeštadienio dieną atmosferos frontas keliaus per mūsų kraštą, tad vyraus gana debesuoti ir drėgni orai. Pietiniuose, rytiniuose ir kai kuriuose centriniuose rajonuose prognozuojamas nedidelis lietus.

Vakarinių krypčių vėjas sustiprės iki 7–12 m/s, vietomis jo gūsiai gali siekti 15 m/s. Nepaisant debesų ir vėjo, bus jau šilčiau: rytiniuose rajonuose – apie 13–15, šviesesniuose vakariniuose rajonuose – apie 16–18 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį pragiedrulių bus nedaug, be to, pažemio oro sluoksnį maišys smarkokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas, tad šalnų nenumatoma. Laikysis švelni 7–12 laipsnių šiluma, pajūryje bus dar pora laipsnių šilčiau.

Sekmadienio dieną saulės jau bus daugiau, bet vėjas pasisuks iš šiaurės, taps gūsingas ir vėl pradės nešti šaltesnį orą. Šiaurinėje šalies pusėje žymesnių kritulių bent kol kas nenumatoma, tačiau temperatūra dieną tepakils 13–14 laipsnių. Pietinėje šalies pusėje popietinėmis valandomis prognozuojami nedideli trumpi lietūs, tačiau oras dar turėtų spėti įšilti iki 15–18, Užnemunėje – gal net iki 19 laipsnių.

Ateinančios savaitės pradžioje mūsų regione apsistos šaltas arktinis anticiklonas. Oras taps sausesnis ir giedresnis, nebelis, aprims vėjas. Žvaigždėtos naktys bus šaltos – šalnos numatomos jau daugelyje vietovių, tik arčiau jūros bus šilčiau. Dienomis dėl saulės ir silpno vėjo neatrodys vėsu, nors termometrai įdienojus pavėsyje rodys 10–15 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)