Paaiškėjo, kad neblaivi vairuotoja socialdemokratų partijos Jurbarko r. skyriaus atsakingoji sekretorė Ilona Pocienė, rašo portalas jurbarkosviesa.lt.

Kaip teigiama portale, politikė taranavo kitą automobilį. Moteris iš švietimo įstaigos atvyko pasiimti sūnaus, kurį po įvykio iš nesaugios aplinkos paėmė vaiko teisių apsaugos specialistai.

Marijampolės apskrities policija DELFI patvirtino, kad po įvykio buvo paimtas neblaivios moters automobilis ir pradėtas ikiteisminis tyrimas. Moteriai gresia baudžiamoji atsakomybė už vairavimą neblaiviai.

DELFI nepavyko susisiekti su pačia I. Pociene. Jos mobilusis telefonas išjungtas.

Susisiekus su LSDP Jurbarko skyriaus pirmininku Audroniu Zairiu, šis teigė, kad ketvirtą ryto išvyko į komandiruotę ir nieko apie įvykį negirdėjo. Apie įvykį teigė nieko nežinantis iš LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas.

Jurbarko rajono vaiko teisių specialistė Eglutė Tamulienė DELFI patvirtino, kad toks įvykis buvo ir kad vaikas iš tiesų buvo perduotas kitiems asmenims, nes jo motinai įvykio metu buvo nustatytas vidutinis girtumas.

Vaiko teisių apsaugos įstatymas numato, kad jei vaikui yra nesaugi aplinka, vaikas iš jos paimamas. Nereiškia, kad jis atimamas ir kažkam atiduodamas. Jis perduodamas kažkam iš artimų giminaičių ar asmenims, susijusiems artimais ryšiais, – paaiškino tarnybos atstovė. – Berniukas buvo perduotas kaimynei, bet šiuo metu jau yra grįžęs ir tėtis.“

Tarnybos atstovė tvirtino, kad vaikas ramus, saugus ir nepatyrė jokio streso. Šiuo metu, jos žiniomis, kartu su savo vaiku yra ir mama.