Vytauto Didžiojo universitetas šiemet pagerino rezultatus kategorijoje, vertinančioje duomenis apie absolventų įsidarbinamumą (angl. Graduate Employment Rate), – čia jis surinko net 85,6 taško iš 100, pagerindamas praėjusių metų rodiklį (66,6). Kategorijoje universitetai vertinami pagal absolventų, susiradusių darbą per 1 metus po studijų baigimo, skaičių. Absolventų apklausa parodė, kad sėkmingai įsidarbina 94,3 proc. baigusiųjų VDU.

Pagal pranešimą, reitingas parodo, kaip geriausias aukštąsias mokyklas vertina darbdaviai ir kokias galimybes turi vienos ar kitos institucijos absolventas. Šiemet į šį pasaulinį reitingą iš viso pateko keturi Lietuvos universitetai.

Pasak VDU rektoriaus prof. Juozo Augučio, reitingo rezultatai patvirtina, kad universitetas eina teisinga kryptimi, suteikdamas galimybę studijuojantiems įgyti visapusišką išsilavinimą. Šiemet, primena ELTA, VDU tapo plačiausios aprėpties aukštąja mokykla Lietuvoje – po integracijos su Lietuvos edukologijos ir Aleksandro Stulginskio universitetais.

„Itin konkurencingame šiandienos pasaulyje platus išsilavinimas turi ypatingą vertę – jį įgiję absolventai yra pranašesni darbo rinkoje ir geba greičiau prisitaikyti prie pokyčių. Džiaugiamės, kad tą patvirtina ir mūsų universiteto gerėjantys rezultatai šiame reitinge“, – sakė VDU rektorius.

Pažymėtina, kad Europos profesinio mokymo plėtros centro tyrimas parodė, jog iki 2030-ųjų didžiausią pranašumą turės persiorientuoti gebantys specialistai. Tie, kurie rinksis platesnes, daugiau sričių apimančias studijas. Ekspertų duomenys ragina nesikoncentruoti į vieną siaurą sritį.
VDU atstovės Inos Žurkuvienės teigimu, iš viso šiemet buvo įvertintos 758 aukštojo mokslo institucijos, apklausta beveik 45 tūkst. darbdavių, surinkti duomenys apie daugiau nei 29 tūkstančius veikliausių asmenybių ir atsižvelgta į daugiau nei 150 tūkst. darbdavių ryšius su absolventais.

QS absolventų įsidarbinamumo reitingą sudaro 5 kategorijos: darbdavių reputacija (jų apklausa, kur jų prašoma įvardyti kompetentingiausius absolventus ruošiančias institucijas), absolventų rezultatai (veikliausių, pasaulį keičiančių asmenybių sąrašas), universitetų bendradarbiavimas su darbdaviais (sėkmingi ryšiai vykdant tyrimus su pasaulinėmis kompanijomis), darbdavių ir studentų ryšiai (darbdavių dalyvavimas studentų bendruomenėje, praktikos ir tyrimų galimybės) bei absolventų įsidarbinimo rodiklis (įsidarbinusių per 12 mėnesių nuo studijų baigimo skaičius).

Didžiosios Britanijos įmonė „Quacquarelli Symonds“ (QS) šiame kasmetiniame universitetų reitinge išmatuoja ne tik absolventų įsidarbinimo rodiklius, bet ir karjerų trajektorijas. Siekiant nustatyti, kurie universitetai išaugina pasaulį keičiančius žmones, išanalizuojama daugiau nei 30 tūkstančių kūrybiškiausių, novatoriškiausių, turtingiausių, versliausių ir labdaringiausių asmenybių.