Nors A. Širinskienė paliko „tvarkiečių“ frakciją, ir pačios frakcijos vėliau nebeliko, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Antanas Matulas mano, kad šį klausimą reikėtų spręsti, nes jis yra aktualus ir kai kurioms savivaldybėms.

„Būtina apie tai kalbėti, nes, kiek žinau, yra ir savivaldybėse tokių atvejų, kai irgi kai kurie tarybų nariai yra „perleisti“, deleguoti į kitą frakciją. Tai mūsų sprendimas galėtų atgrasyti nuo tokių galimų atvejų. Tai galėtų būti ženklas savivaldybėms svarstyti šią problemą jų Etikos ir procedūrų komisijose, kad tokių atvejų nebūtų“,– žurnalistams sakė A. Matulas.

Jo nuomone, kolegė A. Širinskienė sėdėjo ant dviejų kėdžių, todėl galėjo būti pažeistas Valstybės politikų elgesio kodeksas.

Beje, išvadų projekte, kurį rengė Seimo nariai „socialdarbietis“ Andrius Palionis ir konservatorius Kazys Starkevičius, pažymima, kad A. Širinskienė, prisijungdama prie frakcijos Tvarka ir teisingumas („Suvereni Lietuva“) ir tuo pačiu dalyvaudama Seimo valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos veikloje, pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą. Seimo nariams siūloma rekomenduoti vengti elgesio, keliančio abejonių dėl jų veiksmų sąžiningumo. Tačiau dėl galutinio verdikto šiuo klausimu etikos sargai dar turės apsispręsti balsavimu.

Į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją kreipėsi Socialdemokratų partijos frakcija, prašydama įvertinti Seimo narės A. Širinskienės elgesį dėl galimo Seimo nario priesaikos nesilaikymo – sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai – kai nesąžiningai siekdama išlaikyti politinę galią, būdama Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nare bei priklausydama šios partijos frakcijai, perėjo į Tvarkos ir teisingumo partijos frakciją, primena ELTA.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai nurodoma, kad Seimo narės perėjimas į kitą frakciją dėl valdžios išlaikymo yra fiktyvus.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narių įsitikinimu, A. Širinskienė pasielgė nesąžiningai ir pateikė akibrokštą visuomenės priimtoms moralės normoms, tokiu būdu pažemindama ir viso Seimo reputaciją, dar labiau mažindama visuomenės pasitikėjimą Lietuvos parlamentu.

Todėl Seimo Etikos ir procedūrų komisijos buvo prašoma įvertinti Seimo narės A. Širinskienės veiksmus.