„Šiandien su Remigijumi Šimašiumi padėkojome vienas kitam už praleistus 4,5 metų drauge, o nuo spalio ieškosiu naujų horizontų ir iššūkių“, – teigė A. Zubriakovas feisbuke.

Remigijaus Šimašiaus komentare dėl besikeičiančio patarėjo teigiama, kad atėjo laikas pokyčiams. „Nuo antrosios kadencijos pradžios atlikau savo patarėjų korpuso pertvarką, pasikeitė pusė patarėjų – 3 iš 6. Šie pokyčiai buvo būtini atsižvelgiant į antrosios kadencijos tikslus ir prioritetus bei norint suspėti su politikų ir administracijos užduodamu tempu. Aleksandras daugiau nei ketverius metus buvo ištikimas pagalbininkas ir karys, tačiau abiems pusėms nusprendus, kad atėjo laikas pokyčiams, sutarėme stabdyti bendradarbiavimą. Linkiu jam sėkmės profesiniame kelyje“, – teigė R. Šimašius.

A. Zubriakovas feisbuke teigė, kad pastarieji metai buvo kupini ambicingų projektų. „Praleisti puspenktų metų kartu buvo kupini ambicingų projektų ir žavių netikėtumų (kalbu apie krizes). Įveikėme“, – apie bendrą darbą kartu su R. Šimašiumi kalbėjo A. Zubriakovas.

„Buvo visko: radome gausybę buvusios valdžios prikurtų aferų, teko kopti krizes su vietų darželiuose trūkumu, gamtos išdaigomis prie Neries ir ant Gedimino kalno, lopyti dešimtmečiais apleistus miegamuosius rajonus, statyti ant kojų išvogtas savivaldybės įmones, – darbus, prie kurių prisidėjo, vardijo iš pareigų besitraukiantis R. Šimašiaus patarėjas. – Praėjusioje mero kadencijoje sutvarkyta Neries krantinė, šilumos ūkis grąžintas vilniečiams,

Vilniuje ėmė važiuoti naujas viešasis transportas, rekonstruotos ilgą laiką apleistos viešos erdvės: Vilniaus gatvė, Lukiškių aikštė, į Vilnių sugrįžo J. Basanavičius. Atsirado naujovių eisme: geltonieji koriai, Park and Ride bei Kiss and Ride aikštelės, Gedimino prospektas tapo draugiškas pėstiesiems, pasiektas proveržis dviračių takų tiesime. Pastatytas naujas Fabijoniškių baseinas, šiuo metu statomas Lazdynų daugiafunkcinis centras, o į Vilnių atėjo tokie stiprūs ir žinomi pasauliniai prekės ženklai kaip UBER, Mariott, Hilton, ar LIDL.“

Aleksandras Zubriakovas

Vis dėlto, jo tvirtinimu, efektyviausia kampanija buvo Birutės gatvėje, Žvėryne, kur, A. Zubriakovo teigimu, „žemgrobių kadaise pamėgtoje vietoje“, jau antrą vasarą driekiasi dviračių takas.

„Tai – akivaizdus įrodymas, ką gali viešieji ryšiai ir stipri politinė valia. Todėl šį savo įrašą ir noriu baigti nuotrauka iš Žvėryno, kur šiandien karaliauja dviratininkai ir paspirtukininkai, o ne įžūlūs žemgrobiai“, – tvirtino A. Zubriakovas, paviešindamas nuotrauką, kurioje jis kartu su Vilniaus meru važiuoja dviračiais naujai nutiestu dviračių taku.

„Dar kartą dėkoju visai komandai už praleistą šaunų laiką drauge, ir iki susimatymo naujuose projektuose!“ – savo įrašą feisbuke baigė A. Zubriakovas.

DELFI primena, kad efektyviausia kampanija, apie kurią kalba A. Zubriakovas, žiniasklaidoje nuskambėjo prieš kelerius metus. Dar 2017-aisiais meras su komanda pjovė tujų gyvatvores ir, kaip jie teigė, „griovė godumo sienas“.

Aleksandras Zubriakovas, Remigijus Šimašius

Dviračių takas buvo atidarytas 2018-ųjų gegužę. Atidarymo metu meras taip pat nepagailėjo komunikacijai patrauklių detalių ir dviračių taką atidarė nugriaudamas simbolinę sieną.

Pastaruoju metu Vilniaus savivaldybę drebino ne vienas skandalas. Visuomenės pasipriešinimo sulaukė savivaldybės sprendimas nuimti nuo Vrublevskių bibliotekos sienos Jonui Noreikai-generolui Vėtrai skirtą atminimo lentą.

Savivaldybės liepimu lenta buvo nukabinta ankstyvą šeštadienio rytą. Neseniai, visuomenės iniciatyva, ant sienos vėl buvo pakabinta atminimo lenta. Šį kartą meras teigia, kad jos nuimti negali, nes ji paruošta ir pakabinta ne savivaldybės iniciatyva.

Ne mažiau klausimų kėlė ir savivaldybės sprendimas išgabenti iš besiskiriančių Zuokų namų juose rastas dėžes prieš tai neišsiaiškinus, kam jos priklauso. Po kelių dienų savivaldybės paimtos dėžės su galimai vertingais daiktais buvo grąžintos atgal, iš kur buvo paimtos.