„Tyrimas prasidėjo nuo mūsų iniciatyvų. Opozicija, kuri žinojo apie tai, kad yra tokia pažyma, tylėjo, tylėjo per pusantrų metų, ir tai rodo, kad jie tyrimo nenorėjo. Man atrodo, kad ir ta situacija su (Mindaugu. – ELTA) Basčiu, kur mes teigėme, jog opozicija balsavo, kad Bastys nebūtų pašalintas iš Seimo, kad jam apkalta neįvyktų, o po to mus apkaltino. Ir tai labai keistas dalykas, nes mes tikrai balsavome už tai, kad apkalta būtų Basčiui“, – „Žinių radijui“ kalbėjo R. Karbauskis, pridurdamas, kad, jo nuomone, opozicijos klasta neleido M. Basčiui pritaikyti apkaltos.

„Aš ir šiandien teigiu, kad tai buvo opozicijos suskaičiuota ir specialiai padaryta, ir tas delsimas pusantrų metų kelti Rozovos klausimą, žinojimas ir nesakymas to niekam – man labai panašus į scenarijų, kuris buvo Basčio atveju. Manipuliuojama žiniomis, kurių neturi kiti ir ieškomas momentas, kaip pakenkti valdančiajai daugumai“, – sakė R. Karbauskis.

„Valstietis“, nepaisant to, kad opozicija būtent valdančiąją daugumą kaltino sugriovus galimybę apkaltos būdu iš Seimo kėdės išversti Tėvynės išdavimu kaltintą M. Bastį, tvirtino, kad jo vedama partija dėl I. Rozovos, paaiškėjus, kad ji verta apkaltos, balsuotų kaip balsavo M. Basčio atveju.

„Jeigu Konstitucinis Teismas pripažins, kad ta situacija yra verta apkaltos, tada Seimas balsuoja ir aš esu tikras, kad valstiečių ir žaliųjų sąjunga balsuos lygiai taip pat kaip dėl Basčio, kad ta apkalta įvyktų“, – apibendrino R. Karbauskis.