„Būtinai reikėtų tikri. Tokius dalykus mes turime ištirti iki galo, ir tai turbūt yra viena tų sričių, kuriose parlamentinė kontrolė, parlamentinė komisija tikrai pateisina save. Tai turi būti padaryta didžiausiu atsakingumo lygiu, nes mes negalime sau leisti prabangos galimai turėti Seime nevisiškai lojalius valstybei asmenis, jeigu taip yra. Bet tai turi būti įrodyta, nes pirmiausia turime žmogaus teises“, – sakė G. Nausėda.

Prezidento manymu, kalbos apie grėsmę nacionaliniams saugumui nėra be pagrindo.

„Jeigu nebūtų ugnies, turbūt nebūtų ir dūmų. Toli gražu ne prieš kiekvieną Seimo narį pradedami tokie tyrimai. Šiuo atveju pagrindo tirti tikrai yra pakankamai, ir manau, kad tai turi būti daroma, bet tai yra Seimo pasirinkimo klausimas, ir manau, kad jie patys puikiausiai priims visus sprendimus“, – sakė G. Nausėda.

Bendrai prezidentas teigė manąs, kad neturėtų būti slepiama informacija, kuriam Seimo nariui yra uždrausta dirbti su slapta informacija .

„Kodėl mes tai turėtume daryti“, – retoriškai klausė G. Nausėda.

Kaip rašė DELFI, Seime antradienį po pertraukos parlamentarai grįžo prie tyrimo dėl parlamentarės Irinos Rozovos ryšių su Rusijos diplomatais. Po balsavimo Seimas pateikimui pritarė. Už balsavo 77, prieš 4, susilaikė 12 parlamentarų.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) nori atlikti tyrimą dėl I. Rozovos ryšių su Rusijos diplomatais ir informacija apie tai disponavusių politikų veiksmų. Siūlymas parlamente pristatytas praėjusią savaitę, tačiau opozicijos iniciatyva padaryta pertrauka.