Galima spėti, kad V.Lukošienė, ne kartą su pašaipa reagavusi į jai mestus kaltinimus dėl nelegalių statybų Kuršių nerijoje ir pareiškusi, kad pati atsistatydinti nė neketina, ne šiaip sau sugalvojo atsisakyti svarbaus posto. Juk ji vadovavo ne tik Klaipėdos apskričiai, bet kelis mėnesius per metus praleisdavo Briuselyje ir kitose šalyse, kur dalyvaudavo Europos Sąjungos Regionų komiteto posėdžiuose. Negi viršininkė iššniukštinėjo, kuo ji gali būti apkaltinta, ir nusprendė pasitraukti pati?

"Dėl šitų dalykų atsakomybė nenuplauks, jeigu kas nors bus nustatyta", - patikino partijos kolegės veiklos tyrimui vadovaujantis Vyriausybės kancleris Antanas Zenonas Kaminskas.

Kodėl taip sunkiai ir ilgai vyksta tyrimas? Kodėl pildosi žmonių, sakiusių, kad tyrimas truks tol, kol nebus kaltų, prognozės? Situaciją apskrityje žinantys klaipėdiečiai tikina, kad V.Lukošienė turi tokių svarių "argumentų", kad net aukštus postus Vyriausybėje užimantys asmenys vengia užsitraukti jos nemalonę.

"Gavome tik dalį atsakymų į paklausimus, dalies laukiame, - teigė A.Z.Kaminskas. - Mus stabdo kai kurie dalykai, susiję su teisminiu nagrinėjimu. Negalime vykdyti teismo funkcijų". Komisijos pirmininkas turėjo omenyje Klaipėdos apygardos administraciniame teisme nagrinėjimo laukiančias dvi bylas, kuriose uostamiesčio apygardos prokuratūra prašo pripažinti neteisėtais Neringos miesto tarybos sprendimus dėl dviejų detaliųjų planų.

"Ekstros" žiniomis, teismas šias bylas nagrinės tik po Naujųjų metų. Ar tai reiškia, kad Vyriausybės komisija dėl V.Lukošienės veiksmų nepriims jokio sprendimo iki pat jai išeinant iš darbo?