Pastato stogas ardomas nuo vidinio kiemo pusės, o besidairantiems nuo tvenkinio pusės smalsuoliams pirmiausiai į akis krinta, kad nuardytos vaizdo kameros, kuriomis buvo nukabinėti stulpai. Prie vartų nebeliko telefonspynės.

Pastato savininkas kaunietis Žilvinas Povilionis žiniasklaidai yra sakęs, kad nuo spalio 1 d. prie griaunamo pastato jau dirbs buldozeriai.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas liepos viduryje antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas, tačiau Druskininkų valdžia toliau deda pastangas, jog pastatas būtų išsaugotas bei siūlo, jog jame būtų įrengta Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla.

Ž. Povilionis dėl žalos atlyginimo už griaunamą pastatą yra kreipęsis į Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmus ir siekia, kad jam būtų sumokėta 1,8 mln. eurų.

Ž. Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje tiriamas epizodas, kad Vijūnėlės dvaro byloje galėjo būti mokami kyšiai.