Nuo pat ryto debesuotumas sparčiai didės. Šiauriniuose rajonuose prasidės lietus, kuris įdienojus plis į likusią Lietuvos teritoriją. Sausiausia bus pietinėje šalies dalyje. Čia dangus užsitrauks vėliausiai ir lietus tikėtinas tik antroje dienos pusėje. Pačiame pietrytiniame pakraštyje, apie Druskininkus, Varėną, iki vakaro lietus gali ir nespėti pasirodyti. Jau nuo ankstaus ryto pajūryje pradėjęs stiprėti pietvakarių, vakarų vėjas dieną ūžaus visoje šalies teritorijoje.

Daug kur gūsiai pasieks pavojingus 15-20 m/s, o prie jūros ir vakariniame šalies pakraštyje įsismarkaus iki 21-24 m/s. Debesuotą ir lietingą dieną šiauriniuose šalies rajonuose tesušils iki 13-16 laipsnių, o šalies pietuose, kur debesys ir lietus atkeliaus vėliausiai temperatūra kils iki 17-19, smėlingose Varėnos apylinkėse ir iki 20 laipsnių šilumos.

Pirmadienį orai keisis mažai. Tiek naktį, tiek dieną daug kur ne kartą lankysis trumpi lietūs. Vakarų, pietvakarių vėjas vis dar nerims. Daug kur gūsiai sieks 15-20 m/s, vietomis tikėtini ir 21-23 m/s sustiprėjimai. Debesuotą naktį temperatūra nekris žemiau 9-14, o dieną kils vos iki 13-17 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)