„Labiausiai gal tikėjo mama. Mama tikėjo iki paskutinės minutės, kad tas vaikas gyvas. Kartojo mums, kad jis gyvas, – „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo paieškose dalyvavusi savanorė Lijana Jagintavičienė. – Tiesiog jos viltis degė. Ji nenustygo. Ji trypčiojo, sakė: mano vaikas gyvas.“

Savanorė pasakojo, kad lankė ir sodybas, ieškojo netoliese esančiuose kanaluose. Jos teigimu, mama ir savanoriai sekė ir ekstrasensų rekomendacijomis, nors jos ir nebuvo teisingos.

„Nebuvo nė vieno šieno rulono, nė vieno kanalo, nė vieno krūmo, kuris būtų nepraeitas po tris, keturis kartus ir daugiau“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo savanorė.

Kita savanorė Eglė Paulauskienė tvirtino, kad netoli vandens telkinio, kuriame buvo rastas berniukas, yra didelis, status skardis. „Galėjo iš smalsumo eiti į vandenį, gal pats norėjo nusileisti į tą vandenį. Galėjo būti taip, kad jis atėjo labai vėlai naktį ir tiesiog nematė, kur eina, ir nukrito, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo savanorė. – O išlipti iš ten... Nebuvo tikimybės. Labai didelis skardis.“

Moteris teigė, kad jei pati nukristų nuo tokio stataus skardžio, vargiai išsigelbėtų.

DELFI primena, kad mažamečio kūnas buvo rastas vandens telkinyje, esančiame karjere.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas DELFI informavo, kad vaiko kūnas rastas apie 14.44 val. Pirminiais duomenimis, vaikas aptiktas karjere, 5 metrų gylyje, jis buvo nutolęs 8 metrus nuo kranto.

Anot ugniagesių, 10-mečio kūnas rastas apie 80 metrų atstumu nuo vietos, kur anksčiau buvo rastas mažamečiui priklausęs paspirtukas.

Apie mažamečio dingimą buvo pranešta rugsėjo 10 dieną. Anot policijos, vaikas dingo apie 19.30 val., jis išėjo iš namų Šilutės r. ir dingo be žinios.

Antradienį šalia Gaidelių žvyro karjero esančiame vandens telkinyje dirbo narai, mat šalia buvo rastas vaiko paspirtukas.

Berniuko ieškojo ne tik policijos pareigūnai, bet ir Šilutės aeroklubo lakūnai, medžiotojai, reabilitacijos „Gabrielius“ kolektyvas, savanoriai iš įvairių rajono vietų.

Ugniagesiai gelbėtojai berniuko vandenyje ieškojo tris dienas.