Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDDP) frakcijoje dirbantis Petras Čimbaras dalyvavo derybose dėl dalyvavimo naujojoje frakcijoje, tačiau eiti iš dabartinės savo darbo vietos, LSDDP frakcijos niekur nesiruošia.

Paklaustas, ar neplanuoja jungtis prie „Lietuvos gerovei“ P. Čimbaras žurnalistų ketvirtadienį Seime klausė, kodėl turėtų tai daryti.

„Visų pirma, gerbiamas Vytautas Kamblevičius labai sumaišė laikus, mane jau kalbina tris metus. Žinote, Darbo partija 2016 metais pralaimėjo ir nepakliuvo į parlamentą. Kada atėjo į parlamentą tik du žmonės, visą laiką buvo kalbinimas, tai darė ir „Tvarkos ir teisingumo“ žmonės“, – sakė parlamentaras.

„Aš esu jau seniai pasakęs Kamblevičiui, kad mieliau sukursiu savą, negu eisiu pas jus“, – kalbėjo Seimo narys.

Jis negalėjo patvirtinti, kad kalbų apie prisijungimą prie frakcijos nebuvo, tačiau kritiškai atsiliepė apie tai, kad „Kamblevičius už mane kalbėjo“.

„Kamblevičius norėjo manimi ir Algirdu Butkevičiumi pasinaudoti, pašantažuoti, kad aš ateisiu. Jau tris metus mane kalbina, aš būčiau jau seniai nuėjęs. Supraskite, ne to kalibro politikas, su kuriuo būtų galima sieti ateitį“, – žurnalistams sakė P. Čimbaras.

Pridurdamas, kad ateitį sieja tik su savo vienmandate apygarda.

DELFI primena, kad naujoje frakcijoje kol kas dirba 7 politikai: frakciją „Tvarka ir teisingumas“ palikę V. Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Juozas Imbrasas, Kęstutis Bartkevičius, apie išėjimą iš „socialdarbiečių“ frakcijos turintis pranešti Algirdas Butkevičius bei Rimas Andrikis, „tvarkiečius“ palikęs dar anksčiau ir dirbantis Mišrioje Seimo narių grupėje.