„Tegul kaltina“, – su šypsena sakė R. Karbauskis.

„Aš jau sakiau prieš tai, kad jeigu į tą frakciją pateks asmenys, kurie turi savus asmeninius interesus, bet negalvoja apie valstybę, matyt, kad ta frakcija išgirdo tuos žodžius“, – žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jis konkrečių pavardžių įvardinti nenorėjo. „Bet aš turėjau daugiau žmonių Mišrioje Seimo narių grupėje, kurie savo veikla įrodė, kad jiems valstybė rūpi mažiau, nei jų asmeniniai interesai. Apie konkretų asmenį aš nekalbu. Tiesiog sakau, kad frakcijoje, būtų gerai, neturėtų būti žmonių, kurie galvoja tik apie save“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

R. Karbauskis tvirtino, kad frakcijos sudėties veiklos tikrai nereguliuoja.

„Nurodymų negaliu duoti, mandatai laisvi“, – teigė jis.

R. Karbauskis tvirtino, kad valdančiosios koalicijos sutartis ir toliau galioja. „Net dviejų partijų gali nelikti, ji vis tiek galioja. Bet jei pasikeistų aplinkybės, pavyzdžiui, išnyktų kažkokia partija, ar frakcija, kuri turi postus kažkokius, tokiu atveju reikėtų vėl kažką perdaryti. Dabar gi situacija susiklostė, kad „Tvarkos ir teisingumo“ partija pagal koalicijos sutartį negavo jokių pozicijų Vyriausybėje, tai čia nekyla jokių problemų“, – kalbėjo jis.

DELFI primena, kad „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderis, dabar dirbantis Mišrioje Seimo narių grupėje Remigijus Žemaitaitis šiuo metu yra Seimo vicepirmininkas. Tačiau į šį klausimą R. Karbauskis atsakyti negalėjo. „Sutartis yra tarp partijų“, – teigė jis.

Politikas neatmetė galimybės, kad su nauja frakcija įmanomas susitarimas, kuris būtų pasirašomas. O dėl to, kas bus siūloma naujai frakcijai, tarsis „derybinė grupė“.

Jis žurnalistams aiškino, kad nenorėtų, kad valdančiojoje koalicijoje atsirastų ir tie žmonės, kurie „turėjo tam tikrų vertinimų neigiamų“.

Tačiau teigė, kad kalbėtis su naująją frakcija būtų galima pradėti dar ketvirtadienį.

DELFI primena, kad ketvirtadienio Seimo posėdyje buvo oficialiai paskelbta, kad Seime pradėta veikti nauja frakcija - „Lietuvos gerovei“.

Nauja frakcija turėtų būti įregistruota su 7 politikais: iš „socialdarbiečių“ frakcijos pasitraukusio ekspremjero Algirdo Butkevičiaus, „tvarkiečių“ frakcijai priklausiusių Vytauto Kamblevičiaus, Onos Valiukevičiūtės, Juozo Imbraso, Algimanto Dumbravos, Kęstučio Bartkevičiaus bei Mišriai Seimo narių grupei priklausiusio Rimo Andrikio. Frakcijos seniūnas bus V. Kamblevičius.