„Sprendimas, išanalizavus situaciją, gimė toks, kad prie naujos frakcijos aš nesijungsiu. Kadangi R. Karbauskio pasisakymus girdėjome, kai neįvardinant mano pavardės labai aiškiai buvo pasakyta, kad jei iš Mišrios Seimo narių grupės buvusių valstiečių narių naujoje frakcijoje bus, tai nebūtų bendradarbiavimo. Toks R. Karbauskio asmeninis kerštas ir asmeniškumai, įprotis stumdyti žmones kaip šaškes šaškių lentoje jam yra svarbesni, nei stabilumas valstybėje“, – DELFI ketvirtadienio rytą sakė M. Puidokas.

Jo teigimu, jei R. Karbauskis nemato bendro darbo galimybių, bet stabilios naujos frakcijos siekio neturi pats valstiečių lyderis.

M. Puidokas patvirtino, kad kol kas ir toliau lieka dirbti Mišrioje Seimo narių grupėje. Apie ateities planus jis kol kas nenorėjo kalbėti.

Jis savo istoriją sulygino su Seimo pirmininko, konkrečiai kalbėdamas apie R. Karbauskio nenorą ieškoti geresnio sprendimo valstybei.

„Akivaizdu, kad Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, mano istorija rodo, kad asmeniškumai vis tiek yra svarbesni, nei diplomatija, derybų menas, gebėjimas ieškoti bendrų sprendimų vardan valstybės“, – kalbėjo parlamentaras.

M. Puidokas sakė, kad net ir būdamas Mišrioje Seimo narių grupėje daugeliu atvejų palaiko valdančiųjų sprendimus.

„Bet yra vieno žmogaus ambicijų ir ego klausimas“, – apie valstiečių lyderį kalbėjo M. Puidokas.

DELFI primena, kad ketvirtadienio Seimo posėdyje bus oficialiai paskelbta, kad Seime pradėta veikti nauja frakcija – „Lietuvos gerovei“.

Nauja frakcija turėtų būti įregistruota su 7 politikais: iš „socialdarbiečių“ frakcijos pasitraukusio ekspremjero Algirdo Butkevičiaus, „tvarkiečių“ frakcijai priklausiusių Vytauto Kamblevičiaus, Onos Valiukevičiūtės, Juozo Imbraso, Algimanto Dumbravos, Kęstučio Bartkevičiaus bei Mišriai Seimo narių grupei priklausiusio Rimo Andrikio.