Nauja frakcija turėtų būti įregistruota su 7 politikais: iš „socialdarbiečių“ frakcijos pasitraukusio ekspremjero Algirdo Butkevičiaus, „tvarkiečių“ frakcijai priklausiusių Vytauto Kamblevičiaus, Onos Valiukevičiūtės, Juozo Imbraso, Algimanto Dumbravos, Kęstučio Bartkevičiaus bei Mišriai Seimo narių grupei priklausiusio Rimo Andrikio.

Trečiadienį dalis naujosios frakcijos Vyriausybėje susitiko su premjeru Sauliumi Skverneli. Jis naująją frakciją pakvietė prisijungti prie valdančiosios daugumos ir remti Vyriausybės programą.

Tačiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis jau paskelbė, kad mato sunkumą dirbti kartu su naująją frakcija. Jo teigimu, jei naujosios frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariai turi asmeninių siekių ir ambicijų, darbas kartu bus problematiškas.

Pasak R. Karbauskio, jeigu susikurs frakcija, su kuria bus įmanoma bendradarbiauti, – tikėtina, kad valdančioji koalicija su ja pasirašys bendradarbiavimo sutartį, kokia buvo pasirašyta su „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija.

Susikūrus naujai frakcijai, Mišrioje Seimo narių grupėje lieka dirbti dar 10 parlamentarų. Naujosios frakcijos atstovas V. Kamblevičius trečiadienį tikino, kad dėl kai kurių parlamentarų ir jų prisijungimų vis dar vyksta diskusijos.