Seimo narys Vytautas Kamblevičius trečiadienį pranešė, kad besikurianti nauja parlamentinė frakcija sulaukė premjero Sauliaus Skvernelio kvietimo prisidėti prie valdančiosios koalicijos. Laidoje „DELFI diena“ politikas patikslino naujosios frakcijos dabartinę sudėtį.

„Kuriamą frakciją sudaro penki buvę „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai, taip pat Algirdas Butkevičius ir Rimas Andrikis“, – laidoje sakė V.Kamblevičius.

Pasiteiravus, ar frakcijoje bus Petras Gražulis, V.Kamblevičius tikino, kad tikrai ne.

„Ne, nesijungia. Faktiškai mes net nevedėme jokių kalbų su Gražuliu, nežinau, iš kur tai ištraukta. Su Puidoku buvo kalbėta, bet tai dar lieka klaustuku. Su Bukausku taip pat buvo kalbėta, bet dar reikalai nėra išspręsti“, – DELFI tikino Seimo narys.

Pasiteravus, kokio dydžio bus frakcija, politikas tikino, kad bent jau pradžioje užtektų ir 7 patikimų narių.

„Mes kalbėjome ir, manau, kad mums bent jau pradžioje užteks 7 patikimų narių. Kažkokios agitacijos specialios nebus. Tie, kas norės, gali pasisakyti ir mes nuspręsime, ar priimti“, – sakė naujai kuriamos frakcijos vienas lyderių.

Vytautas Kamblevičius

Laidoje jis taip pat sakė, kad dar deramasi su keturiais nariais, tačiau patikslinti, kas jie tokie, nenorėjo. „Nenoriu paminėti, žmonės gali įsižeisti“, – lakoniškai atsakė jis.

Pasiteiravus, kaip, jo nuomone, naujajai frakcijai seksis suderinti pozicijas, politikas tikino, kad problemų nebus.

„Faktiškai suderinti nebus sunku, nes mes kurdami frakciją, visi 6, kurie esame, jau buvome frakcijos nariai, išskyrus Andrikį, kuris buvo išėjęs iš frakcijos dėl konflikto su Remigijumi Žemaitaičiu, bet jis grįžo. Butkevičių mes visi seniai pažįstame, manau, viskas eisis labai sklandžiai“, – gana pakiliai nusiteikęs atsakė politikas.

Daugelį žmonių nustebino frakcijos pavadinimas. Pats V.Kamblevičius tikina, kad rinkosi iš maždaug 10 skirtingų pavadinimų.

Jokios kalbos dėl postų nebuvo. Jokių postų neprašome.
V.Kamblevičius

„Buvo gal 10 skirtingų pavadinimų, kurie keitėsi, todėl šiandien nutarėme, kad „Lietuvos gerovė“, nes mes einame į politiką, kad mūsų valstybė būtų stabili, darbas Seime taip pat. Dauguma eina dėl postų, o mes einame ne dėl to“, – bandė pabrėžti politikas.

Jis taip pat tikino, kad sieks padėti valdančiajai daugumai.

„Tiesiog einame padėti. Mūsų frakcijos nuostata - kur bus konstruktyvūs sprendimai, mes esame pasiruošę padėti. O kur yra tie, kurie kelia chaosą, mes turėsime savo nuomonę. (...) Manau, mes būsime skaidresni, neturime didelių ambicijų dėl postų“, – sakė jis.

„Mes pasiruošė dirbti, nekeliame didelių pretenzijų, dėl ko mes ateiname. Ar būsime geresni ar blogesni – parodys laikas“, – pridūrė V.Kamblevičius.

Paklaustas, kokia yra frakcijos nuomonė apie R.Žemaitaitį, jis tikino, kad daugelis narių nenori būti su juo vienoje frakcijoje.

Vytautas Kamblevičius

„Jei atvirai, tie žmonės, kurie atėjo prisijungti prie mūsų frakcijos, jie pasakė, kad jeigu Žemaitaitis bus frakcijoje, jie neis pas mus“, – tikino Seimo narys.

O štai pasiteiravus, kodėl jiems netinka P.Gražulis, jis atsakė gana lakoniškai ir neišsiplėsdamas.

„Juokais galima pasakyti, kad visa frakcija nutarė, kad kur Petras, ten destrukcija“, – sakė politikas.

Tup tarpu pono Čimbaro elgesys V.Kamblevičiui pasirodė labai nesolidus.

„Čimbaro elgesys, kaip politiko, atrodo nesolidus. Pradžioje mes buvome sutarę, kad kartu viską lipdysime, kursime naują frakciją, jis aktyviai prisidėjo prie to. Antradienį buvome susirinkę pas gerbiamą Butkevičių kabinete, ir visi sutarėme, kad ateisim, o Petras neatėjo. Kelis kartus jam skambinau, bet jis nekėlė. Prieš tai jis manęs klausė, kas bus frakcijos seniūnas, tuomet jam dar negalėjau to atsakyti, nežinia, ką išrinks, o jis turbūt norėjo būti seniūnu“, – svarstė V.Kamblevičius.

„Petras man asmeniškai agitavo ir kitus asmeniškai, sakė, kad turi 16 žmonių, bet kai reikėjo pasirašyti – neliko nei vieno. Nenoriu savęs sureikšminti, bet turiu 45 metų vadybinę patirtį“, – DELFI sakė politikas.

Kalbėdamas apie postus, V.Kamblevičius svarstė gana nekonkrečiai – postų lyg ir nesiekia, tačiau jeigu būtų siūlymas, neatsisakytų ir apsvarstytų.

„Jokios kalbos dėl postų nebuvo. Jokių postų neprašome. (...) Jeigu premjeras pasiūlytų postą, svarstytume apie kandidatą į tą postą“, – atsakė jis.