DELFI primena, kad antradienį pirmojo Seimo rudens posėdžio metu V. Kamblevičius, kartu su dar trimis „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariais: Ona Valiukevičiūte, Juozu Imbrasu ir Algimantu Dumbrava. Taip griuvo frakcija „Tvarka ir teisingumas“, visi iki ketvirtadienio Seimo posėdžio, kol bus paskelbta kitaip, dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

Kaip skelbia BNS, trečiadienį premjeras susitiko su V. Kamblevičiumi, „socialdarbiečių“ frakciją paliekančiu Algirdu Butkevičiumi ir Rimu Andrikiu, iš „tvarkiečių“ frakcijos pasitraukusiu dar pernai.

V. Kamblevičiaus teigimu, „Lietuvos gerovei“ pavadintai frakcijai, be jo, dar turėtų priklausyti iš „socialdarbiečių“ pasitraukęs ekspremjeras Algirdas Butkevičius, “tvarkiečių“ frakcijai priklausę Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Kęstutis Bartkevičius bei Mišriai Seimo narių grupei priklausęs Rimas Andrikis.

Pasak V. Kamblevičiaus, šis septynių politikų ratas yra tvirtas, randantis bendrą kalbą, todėl visi kiti, kurie norės prisijungti, turės praeiti atranką.

V. Kamblevičius pranešė, kad naujoje frakcijoje bus mažiausiai aštuoni nariai, apie jos susikūrimą Seime ketinama paskelbti ketvirtadienį.

Valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.