Taip Remigijus Šimašius sureagavo į jam pastaruoju metu išsakomą prezidento Gitano Nausėdos kritiką.

„Pagal tai, ką mačiau, galiu pasakyti, kad jei buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė tai būtų pakomentavusi, tai būtų labai nemalonu. Dabar man truputėlį labiau yra neramu dėl Prezidentūros, kaip institucijos, orumo tam tikro lygio. Tikiuosi, kad viskas stos į vietas“, – žurnalistams trečiadienį savivaldybėje sakė R. Šimašius.

G. Nausėda praėjusią savaitę sukritikavo merą dėl nuimtos atminimo lentos Jonui Noreikai – Generolui Vėtrai.

„Kartais vaikai išpila rašalą ant sienos ir sako: tėveli, ateik, tave mokytoja kviečia į mokyklą. Šiuo atveju, galiu pasakyti tik viena: sprendimas neišmintingas, sukiršinęs visuomenę“, – tuomet sakė prezidentas.

Antradienį Vilniuje stebėdamas Lietuvos futbolo rinktinės rungtynes su Portugalija, G. Nausėda dar kartą sukritikavo R. Šimašių dėl stringančio nacionalinio stadiono projekto, sakydamas, kad „nepakanka Vilniuje tik lenteles nuiminėti“.

„Aš tikrai domiuosi nacionalinio stadiono reikalais. Kaip jie bus vykdomi toliau. Nepakanka Vilniuje tik lenteles nuiminėti. Reikia ir padaryti kažką daugiau, kažką sukurti. Tikiuosi, kad mes padarysime kažką gražaus. Stadionas bus ta vieta, nuo kurios prasidės futbolo atgimimas“, – po apsilankymo rinktinės drabužinėje žurnalistams kalbėjo G. Nausėda.

R. Šimašius siūlo G. Nausėdai asmeniškai pristatyti planus dėl stadiono.

„Šiandien iš žiniasklaidos sužinojau, kad prezidentas labai domisi nacionaliniu stadionu. Tai yra labai malonu, galėsiu jam papasakoti, jeigu jis norės, detaliau apie stadioną“, – teigė meras.

Sostinės meras tvirtino ne kartą pastebėjęs Vyriausybės abejones, ar projekto reikia, o atimtos europinės lėšos, anot jo, „nepadėjo projektui“.

Meras teigė, kad šiuo metu su potencialia stadiono statytoja „Axis industries“ besidaranti savivaldybė yra „finišo tiesiojoje“ ir sutartį gali pasirašyti dar rudenį.

Anot jo, be kitų dalykų, ateityje būtų apsispręsta ir dėl stadiono pavadinimo – šiuo metu teisė jį nustatyti palikta politikams. Mero nuomone, vienas galimų variantų būtų stadionui suteikti Romualdo Marcinkaus – XX amžiaus lietuvių lakūno, futbolo žaidėjo ir trenerio vardą.