A. Mazuronio teigimu, svarstyti šį pasiūlymą jie laiko turi iki šio ketvirtadienio ryto.

Kalbos apie naują frakciją Seime antradienį pradėtos po to, kai iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos pasitraukė keturi jos nariai: Vytautas Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Juozas Imbrasas bei Algimantas Dumbrava.

Kalbų apie galimybę prisijungti prie naujosios frakcijos antradienio rytą negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti ir dar du parlamentarai: Petras Gražulis ir Mindaugas Puidokas.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis antradienį žurnalistams Seime kalbėjo apie galimą 9 parlamentarų naują frakciją, kuri, anot jo, turėtų prašyti ir aukšto posto.

Vytautas Kamblevičius

Iš 7 narius turėjusios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos pasitraukus net 4 jos nariams, visi jie kol kas dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje. „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis sakė, kad kalbas apie naują frakciją Seime girdėjo jau kurį laiką.

V. Kamblevičius tvirtino, kad iš frakcijos pasitraukia, kad negali kęsti vienasmeniškų R. Žemaitaičio sprendimų. Jis neatmetė galimybės, kad liks palaikyti valdančiosios koalicijos.