„Jam labiau būtų tikę tai, kas buvo siūloma pastaruoju metu, mokslo ir inovacijų, tiesiogiai jo, kaip dabartinio ministro, sfera. Aplinkos portfelis, matyt, priderintas prie to, kad žaliųjų atstovas, bet kiek jie žalieji, tai jie patys abejoja. (...) Manau, kad jaunas ministras pajėgus susitvarkyti su tais iššūkiais, kurie sunkesni, dabar lieka vienas barjeras – Europos Parlamento debatai“, – sakė E. Gentvilas.

Anot parlamentaro, V. Sinkevičius nėra kompetentingas šioje srityje.
„Manau, kad kol kas ne. Nereikia stebėtis, reikia matyti, kad Europos valstybės paskiria savo kandidatus ir toli gražu nebūtinai gauna tuos portfelius. Tai retai sutampa su buvusia aiškiai išreikšta profesine veikla ir tenka nerti į gelmes“, – sakė E. Gentvilas.

Tai bus ketvirtasis eurokomisaro pareigas einantis Lietuvos pareigūnas – iki šiol eurokomisarais yra buvę Algirdas Šemeta, Dalia Grybauskaitė ir dabartinę kadenciją baigiantis Vytenis Povilas Andriukaitis.

Eurokomisaras renkamas penkerių metų kadencijai. EK nariai gauna bazinį darbo užmokestį, lygų sumai, kuri gaunama 16 lygio trečios pakopos Sąjungos pareigūno baziniam darbo užmokesčiui pritaikius procentinius dydžius, kurie priklauso pagal pareigybes. EK narys gauna 112,5 proc. Tai maždaug 20 tūkst. eurų.

EK liepos viduryje išsirinko naują pirmininkę, kuria tapo buvusi Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen.

Dabartinės EK įgaliojimai baigsis spalio 31 dieną.