„Kai išrinks Janutienę ir Krivicką, savo kursime (frakciją – DELFI). Koalicijoje su valstiečiais“, – DELFI teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys N. Puteikis. Jis teigė, kad yra įsitikinęs, jog tiek K. Krivickas, tiek R. Janutienė laimės rinkimus antrame ture.

Vis dėlto pati R. Janutienė neigia tokius planus. „Jeigu būsiu išrinkta, aš jungsiuosi prie „valstiečių“ frakcijos“, – N. Puteikio planus neigė R. Janutienė.

Rūta Janutienė
Jeigu būsiu išrinkta, aš jungsiuosi prie „valstiečių“ frakcijos.

Į Seimą žurnalistė R. Janutienė kandidatuoja kaip ir Lietuvos centro partijos, ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatė.

Apie planus prisijungti prie „valstiečių“ frakcijos DELFI R. Janutienė kalbėjo dar rinkimų vakarą, kai paaiškėjo, kad ji surinko daugiausia rinkėjų balsų pirmajame ture.

Kiek vėliau su DELFI susisiekusi R. Janutienė teigė, kad ji turi savo poziciją, kuri nepriklauso net nuo partijos, su kuria ji eina į rinkimus, pirmininko pozicijos.

„Kaip ir sakiau, taip ir ketinu daryti. Niekada savo žodžio nekeičiau. Eisiu į „valstiečių“ frakciją be jokių išankstinių sąlygų. Eisiu ten, kad paremčiau visas jų socialines iniciatyvas 2020-ųjų metų biudžete“, – tvirtino R. Janutienė ir pridūrė, kad ir pati niekam nekelia jokių išankstinių sąlygų.

Puteikis: pajuokavau

Apie planus kurti naują frakciją DELFI tvirtinęs N. Puteikis kiek vėliau persigalvojo. „Mes tikrai nekursime jokios frakcijos, liksime „valstiečių“ sudėtyje. Jokių ėjimų iš „valstiečių“ frakcijos“, – tvirtino N. Puteikis.

DELFI primena, kad vos prieš valandą jis kalbėjo visiškai kitaip.

Naglis Puteikis

Jis taip pat buvo tvirtai įsitikinęs, kad tiek K. Krivickas, tiek R. Janutienė bus išrinkti į Seimą antrame ture. „Esu užtikrintas, – teigė N. Puteikis ir pridūrė nesvarstantis, kas bus, jei bus išrinktas tik vienas jų. – Abu išrinks. Visiškai užtikrintas. Absoliučiai užtikrintas. Mes labai stipriai dirbsime, kad taip būtų.“

Naglis Puteikis
Mes tikrai nekursime jokios frakcijos, liksime „valstiečių“ sudėtyje. Jokių ėjimų iš „valstiečių“ frakcijos.

Janutienė ir Krivickas pakliuvo į antrąjį turą

R. Janutienė į antrąjį rinkimų turą pakliuvo Žiemgalos apygardoje, surinkusi daugiausia rinkėjų balsų. Ją rinkiminėje kampanijoje palaiko ir „valstiečiai“, ir Lietuvos centro partija. Dėl Seimo nario mandato antrame ture kovos su Lietuvos socialdemokratų partijos nariu Liudu Jonaičiu.

R. Janutienė po rinkimų rezultatų DELFI tvirtino, kad jei būtų išrinkta į Seimą, jungtųsi prie „valstiečių“ frakcijos.

Lietuvos centro partijos atstovas rinkimuose K. Krivickas Gargždų apygardoje liko antras. Antrame ture jis varžysis su konservatore Rasa Petrauskiene.

Žirmūnų apygardoje po pirmojo turo daugiausia rinkėjų balsų surinko konservatorė Paulė Kuzmickienė. Antrajame ture ji varžysis su antroje vietoje likusiu Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininku Gintautu Palucku.