Antradienį „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai Vytautas Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava bei Juozas Imbrasas pasitraukė iš minėtos frakcijos. Ir prabilo apie naujos frakcijos sukūrimą.

P. Čimbaras DELFI sakė, kad tikrai prie nieko nesiruošia nesijungia.

„Niekur aš nesijungiu, kol kas tikrai niekur“, – sakė jis.

Parlamentaras aiškino, kad nors ir kritikuoja savo partiją, tačiau tai nereiškia, kad ruošiasi palikti jos frakciją ir jungtis prie naujos.

„Nedalyvauju tikrai jokiuose pokalbiuose. Esu kalbėjęs, kad galimai kažkada gali susikurti naujas darinys, nes Seime tas reikalas brendo. Ir dabar visi galvoja, kad jungiuosi prie jos. Kad aš savo partijos vadovybę kritikuoju už jų neveiklumą, tai be abejo, bet tai nereiškia, kad aš kažkur bėgo“, – sakė P. Čimbaras.

DELFI primena, kad paskelbus informaciją apie naują frakciją, sunku suprasti, kas bus naujosios frakcijos nariai. Keturiems „Tvarkos ir teisingumo“ atstovams pasitrauks, griuvo ir frakcija, tad visi nariai, pasitraukė jie iš jos, ar ne, toliau dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

V. Kamblevičius aiškino, kad pasitraukti nusprendė dėl vienasmenių R. Žemaitaičių sprendimo, kurių jis nederina su likusia frakcija.

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantys Petras Gražulis, Mindaugas Puidokas kol kas negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti, ar jie prisijungs prie šios frakcijos. Jų teigimu, kalbėti kol kas tikrai anksti, bet patvirtino, kad pokalbiai vyksta.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis žurnalistams Seime sakė, kad girdėjo kalbų apie naują frakciją iš 9 parlamentarų.