„Kol kas ne“, – trumpai atsakė G. Kirkilas, paklaustas, ar tik nebyra ir jo vadovaujama frakcija.

„Artėjant rinkimams Seimo nariams visokių atsitinka dalykų, bet tikiuosi, kad ne“, – kalbėjo LSDDP lyderis.

Jis sakė, kad apie kai kurių Seimo narių norą pasitraukti iš savo frakcijos, jam buvo žinoma.

„Labai jau senai girdėjome, seniai kalbėjo, tarėsi, kūrėsi. Bet greičiausiai frakcijos seniūno toks keistokas elgesys savo frakcijų nariu atžvilgiu, turbūt tai paskatino“, – sakė politikas.

„Ne, nebaisu“, – kalbėjo G. Kirklas, paklaustas, ar nėra baisu, kad po A. Butkevičiaus, kuris žada trauktis iš LSDDP frakcijos, pasitraukti ir dar jų frakcijos politikų.

Jis sakė, kad ši situacija koalicijai kojos taip pat pakišti neturėtų.

„Jie gi nesako, kad bus prieš koaliciją“, – kalbėjo G. Kirkilas.

Politikas tvirtino, kad kol kas jokių kalbų apie tai, kad susidarius naujai frakcijai reikėtų persirašyti ir koalicijos sutartį nebuvo.

„Įdomu, ką jie pasakys, ar jei kels tuos reikalavimus, ar ne“, – svarstė jis.

Jau apsisprendė

ELTA skelbia, kad kvietimą gavęs A. Butkevičius jau apsisprendė. Buvęs premjeras sako, kad artimiausiu metu pasitrauks iš „socialdarbiečių“ frakcijos, ir atskleidė, jog iš pasitraukusių Tvarkos ir teisingumo frakcijos narių yra sulaukęs kvietimo jungtis prie naujos kuriamos Seimo frakcijos.

„Aš labai daug pakvietimų gaunu, ir anksčiau – birželio mėnesį, ir įvairiausių dėlionių girdėjau nuo bandomos suformuoti naujos frakcijos. Neslėpsiu, tam tikrų pakvietimų buvo, ir manau, kad į tą pakvietimą reikės duoti atsakymą“, – antradienį Seime sakė A. Butkevičius.

„Kas kvietė – tai konkrečiai Tvarkos ir teisingumo frakcijos nariai, tikriausiai jūs girdėjote, kurie šiandien padavė pareiškimus, ir matėt, tai jų iniciatyva“, – patikslino A. Butkevičius.

Jis patikslino, kad jo prisijungimas prie Socialdemokratų darbo frakcijos buvo sutartas su kolegomis.

„Tikriausiai girdėjote, kad aš buvau davęs tam tikrus įsipareigojimus tiek ir ministrui pirmininkui, tiek ir „socdarbiečių“ frakcijos vadovams, kad būsiu jų frakcijoje iki tol, kol bus suformuota valdančioji dauguma ir Vyriausybė. (...) Tuos pažadus esu davęs ir ištesėjęs, o dabar esu laisvas Seimo narys ir ruošiuosi Vilkaviškio apygardoje dalyvauti kaip nepriklausomas kandidatas“, – sakė A. Butkevičius.

Politiko teigimu, dabartinė „socdarbiečių“ vadovybė žino apie jo ketinimus pasitraukti. Nenoriu sietis su ta partija, teigia A. Butkevičius.

„Jie tą puikiai žino, jiems yra tas pasakyta, kad tikrai aš, kad nebūčiau siejamas su „socdarbiečių“ partija, ją tikrai paliksiu“, – pridūrė jis.

Vis dėlto jis pareiškė, kad svarstytų jungtis prie potencialiai naujai kuriamos frakcijos su viena sąlyga.

„Jei frakcija būtų kuriama ir aš būčiau kviečiamas, sutikčiau eiti su viena sąlyga, kad ta frakcija neįsipareigoja jokiai partijai, kad dalyvaus su ja artėjančiuose Seimo rinkimuose“, – teigė A. Butkevičius.

Antradienį iš frakcijos pasitraukė 4 parlamentarai – frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius, seniūno pavaduotojas Algimantas Dumbrava ir frakcijos nariai Ona Valiukevičiūtė bei Juozas Imbrasas. Iškart po to pasigirdo kalbos apie kuriamą naują frakciją.