„Daug dėmesio pritrauks planuojamas NSGK tyrimas dėl Rusijos įtakos mūsų politikos sistemai. Svarbu, kad jis būtų atliekamas objektyviai vertinant aplinkybes ir faktus. Labai svarbu, kad komitetas netaptų įrankiu ambicijų tenkinimui, o išlaikytų gerą vardą ir žmonių pasitikėjimą.

Kokiomis nuotaikomis dirbsime, priklauso nuo kiekvieno iš mūsų. Linkiu išlaikyti orumą ir savigarbą, pagarbą kolegai ir oponentui, turėti drąsos pažvelgti į akis ir paspausti ranką“, – sveikinimo kalbą sakydamas pabrėžė V. Pranckietis.

„Linkiu darnos ir drąsos būti laisviems savo apsisprendimuose ir pozicijose“, – linkėjo jis.

NSGK ketina aiškintis V. Pranckiečio veiksmus ažiotažą sukėlusioje parlamentarės Irinos Rozovos nuslėptų ryšių su Rusijos diplomatais istorijoje. V. Pranckietis sulaukė kritikos, nes neperdavė Seimo valdybai Valstybės saugumo departamento (VSD) informacijos apie I. Rozovą.

Kilus šiam skandalui, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis Seimo pirmininką kritikuoja neperdavus informacijos Seimo valdybai ir teigia, kad tai gali būti dar viena priežastis atleisti parlamento vadovą iš užimamų pareigų.