Po antradienio rytą vykusio koalicijos partnerių susitikimo, R. Karbauskis DELFI sakė, kad tai yra „absoliučiai sugalvota nesąmonė“, ir opozicijai tikrai bus leista antradienio Seimo posėdžio metu dabartinę opozicijos lyderę liberalę Viktoriją Čmilytę-Nielsen pakeisti socialdemokratu Juliumi Sabatausku.

„Aišku“, – tvirtino R. Karbauskis.

Šių metų pradžioje opozicijos atstovai sutarė, kad 2019-ųjų pavasario sesijoje opozicijos lyderiu bus Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas, rudens sesijoje – Socialdemokratų partijos frakcijos vadovas, o likusias dvi sesijas iki rinkimų 2020-aisiais – konservatorių seniūnas.

Pirmadienį opozicinių frakcijų vadovai po susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu tikėjosi, kad paskleista informacija yra pokštas. Jie tikėjosi, kad tai nėra tiesa, nes jei būtų, Seimas būtų iki galo diskredituotas.

Jis vis dar nenorėjo konkretizuoti, kada koalicijos partneriai „Tvarka ir teisingumas“ gaus jiems pažadėtą postą.

Valstiečių lyderio teigimu, tam įtakos nelabai turi ir faktas, kad antradienį išrinktoji Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen turėtų paskelbti, kokios pareigos bus siūlomos Lietuvos deleguotam kandidatui į eurokomisarus Virginijui Sinkevičiui. Šiuo metu jis užima ekonomikos ir inovacijų ministro postą.

R. Karbauskis tegalėjo patvirtinti, kad tai tikrai nebus daroma šiandien.

„Kada bus galima, tada ir spręsime“, – sakė valstiečių vadovas.

„Tikrai tas sprendimas šiandien neįvyks“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)