Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Vykdomojo rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas DELFI atskleidė, kad P. Kuzmickienė iki šiol rinkimams išleido 15 tūkst. eurų. 13 tūkst. eurų skyrė pati partija, likusi suma yra iš rinkėjų aukų ir pačios kandidatės lėšų.

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktais duomenimis, G. Palucko rinkimams skirtoje sąskaitoje per 21 tūkst. eurų (tikslus skaičius – 21242,60).

Didžiąją dalį šios sumos LSDP pirmininkui skyrė pati partija – per 20 tūkst. eurų. Pats kandidatas į savo sąskaitą rinkimams pervedė 50 eurų. Pirmąsias perlaidas LSDP siųsti kandidatui pradėjo dar liepos viduryje.

Kol nėra paskelbta pilna išlaidų suvestinė, nėra aišku, kam kiek pinigų skyrė kandidatas į Seimo narius. Tai paaiškės tik praėjus antram rinkimų turui.

Paulė Kuzmickienė

G. Paluckas pirmadienio rytą DELFI sakė, kad dėl rinkimų rezultatų jis džiaugiasi. O kaip galimą priežastį, kodėl liko antroje vietoje, įvardijo tai, kad intensyvumas galėjo atsisukti kitu lazdos galu.

„Stengsimės daugiau žmonių atvesti. Ten yra tam tikros objektyvios aplinkybės, nes daug žmonių sakė, kad rinkimai, kai politiką išrenki mėnesiui, nėra prasmingi. Jie sakė, kad galima gi ir pagyventi be tų Seimo narių. Ir iš dalies sutikčiau. O antras dalykas, gali būti, kad mūsų intensyvumas atsisuko prieš mus kitu lazdos galu. Nes daugelis sakė, kad ai, ir taip laimėsiu, kam čia dar vargintis. Ir mūsų rinkėjas tiesiog neatėjo į apylinkes. Ir šiandien mes gauname daug žinučių, kad tikrai ateis jau į antrą rinkimų turą“, – DELFI kalbėjo G. Paluckas

Gargždų rinkiminėje apygardoje į antrą rinkimų turą pateko Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratų atstovė Rasa Petrauskienė ir Lietuvos centro partijos kandidatas Kristupas Krivickas.

O Žiemgalos rinkiminėje apygardoje į antrąjį rinkimų turą pateko dviejų partijų: Lietuvos centro partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) remiama Rūta Janutienė ir LSDP atstovas Liudas Jonaitis.

Antrasis rinkimų turas vyks rugsėjo 22 dieną.