Rinkimų apylinkėse per visą dieną savo valią pareiškė 15,46 proc. rinkėjų – iš anksto balsavo 4,49 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių.

Iš viso rinkimuose balso teisę turėjo per 110 tūkst. rinkėjų. Žirmūnų rinkimų apygardoje yra įrašyta 35,1 tūkst. rinkėjų, iš kurių balsą atidavė 17 proc. Šioje apygardoje kandidatuoja vienuolika politikų: socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas, Lietuvos žaliųjų partijos atstovė Ieva Budraitė, Lietuvos laisvės sąjungos kandidatas Algis Čaplikas, „valstietė“ Vilma Galdikė, Lietuvos centro partijos narys Povilas Gylys, liberalas Tomas Keršys, konservatorė Paulė Kuzmickienė, Laisvės partijos remiama Rima Olberkytė, „socialdarbietis“ Eduardas Šablinskas, „darbietis“ Darius Ulickas ir savo kandidatūrą savarankiškai išsikėlęs Dovilas Petkus.

Žiemgaloje balsavimo teisę turi 36,1 tūkst. rinkėjų, iš kurių balsavo 25,21 proc. Čia aktyvumas buvo didžiausias iš visų trijų vienmandačių apygardų, kuriose vyko rinkimai. Žiemgalos vienmandatėje apygardoje dėl parlamentaro mandato varžėsi 6 kandidatai: savo kandidatūrą iškėlusi Rūta Bilkštytė, Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos kandidatas Saulius Gagieckas, „valstiečių“ ir Lietuvos centro partijos remiama Rūta Janutienė, socialdemokratas Liudas Jonaitis, liberalė Lina Martinaitienė bei „darbietė“ Ingrida Venciuvienė.

Gargždų vienmandatėje rinkimų apygardoje yra išrašyta 39,1 tūkst. rinkėjų. Iš viso balsą čia atidavė 17,74 proc. rinkėjų. Gargžduose į Seimą kandidatuoja 10 politikų: „socialdarbietis“ Vaclovas Dačkauskas, „valstietis“ Raimundas Daubaris, savo kandidatūrą patys išsikėlę Kazimieras Juraitis, Martynas Pocius ir Gintautas Kniukšta, Lietuvos centro partijos pirmininko pavaduotojas Kristupas Krivickas, socialdemokratė Ligita Liutikienė, konservatorė Rasa Petrauskienė, Darbo partijos atstovas Valdas Rimkus ir liberalas Justas Ruškys.

Nauji rinkimai į Seimą Žirmūnų vienmandatėje apygardoje vyks po to, kai į Europos Parlamentą buvo išrinkta šioje apygardoje į Seimą patekusi Aušra Maldeikienė, o Žiemgalos ir Gargždų apygardose – po to, kai šiose apygardose išrinkti Seimo nariai Vitalijus Gailius ir Bronius Markauskas po savivaldos rinkimų tapo merais.

Nepavykus išrinkti naujų Seimo narių per pirmąjį turą, antrasis vyks rugsėjo 22 d.