Nė vienoje iš trijų apygardų rinkėjų aktyvumas nesiekė 40 proc., todėl po dviejų savaičių bus rengiamas antras rinkimų turas.

Žirmūnų apygarda: į antrąjį turą pateko Kuzmickienė ir Paluckas

Žirmūnų apygardoje savo balsus atidavė 17 proc. rinkėjų. Šioje apygardoje kandidatavo vienuolika kandidatų: socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas, Lietuvos žaliųjų partijos atstovė Ieva Budraitė, Lietuvos laisvės sąjungos kandidatas Algis Čaplikas, „valstietė“ Vilma Galdikė, Lietuvos centro partijos narys Povilas Gylys, liberalas Tomas Keršys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narė Paulė Kuzmickienė, Laisvės partijos remiama Rima Olberkytė, „socialdarbietis“ Eduardas Šablinskas, „darbietis“ Darius Ulickas ir savo kandidatūrą savarankiškai išsikėlęs Dovilas Petkus.

Pradėjus skaičiuoti rezultatus į pirmąją vietą išsiveržė TS-LKD narė P. Kuzmickienė, į antrąją vietą nustumdama Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininką Gintautą Palucką. Žirmūnų apygardoje balsus suskaičiavo tik viena iš šešiolikos apylinkių.

Susumavus pusės apylinkių balsus, P. Kuzmickienė buvo surinkusi 35,50 proc. rinkėjų balsų, o G. Paluckas – 25,38.

Gintautas Paluckas

Pirmąjį turą šioje apygardoje ir laimėjo P. Kuzmickienė, surinkdama 34,40 proc. rinkėjų balsų. Į antrąjį turą tai pat pateko ir G. Paluckas su 26,55 proc. rinkėjų balsų.

Seimo nario mandatas Žirmūnų apygardoje atsilaisvino po to, kai į Europos Parlamentą buvo išrinkta Aušra Maldeikienė.

Paulė Kuzmickienė

Žiemgalos apygarda: į antrąjį turą pateko Janutienė ir Jonaitis

Žiemgaloje aktyvumas buvo didžiausias. Žiemgalos vienmandatėje apygardoje dėl parlamentaro mandato varžėsi 6 kandidatai: savo kandidatūrą iškėlusi Rūta Bilkštytė, Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos kandidatas Saulius Gagieckas, „valstiečių“ ir Lietuvos centro partijos remiama Rūta Janutienė, socialdemokratas Liudas Jonaitis, liberalė Lina Martinaitienė bei „darbietė“ Ingrida Venciuvienė.

Daugiausia rinkėjų palankumo Žiemgavlos apygardoje sulaukė R. Janutienė. Antroje vietoje – Lietuvos socialdemokratų partijos narys Liudas Jonaitis.

Rūta Janutienė

Susumavus 52 iš 60 apylinkių balsus R. Janutienė, sulaukusi ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, ir Lietuvos centro partijos palaikymo, buvo surinkusi 37,94 proc. rinkėjų balsų, L. Jonaitis – 30,30.

Gargždų apygarda: į antrąjį turą pateko Krivickas ir Petrauskienė

Gargždų apygardoje į Seimą kandidatavo 10 politikų: „socialdarbietis“ Vaclovas Dačkauskas, „valstietis“ Raimundas Daubaris, savo kandidatūrą patys išsikėlę Kazimieras Juraitis, Martynas Pocius ir Gintautas Kniukšta, Lietuvos centro partijos pirmininko pavaduotojas Kristupas Krivickas, socialdemokratė Ligita Liutikienė, konservatorė Rasa Petrauskienė, Darbo partijos atstovas Valdas Rimkus ir liberalas Justas Ruškys.

Daugiausia palankumo Gargžduose sulaukė TS-LKD narė Rasa Petrauskienė, antroje vietoje – Kristupas Krivickas, atstovaujantis Lietuvos centro partiją. Gargždų apygardoje balsus suskaičiavo pusė apylinkių.

Rasa Petrauskienė

Susumavus 24 iš 29 apylinkių balsus, konservatorė R. Petrauskienė buvo surinkusi 17,64 proc. rinkėjų palankumo, K. Krivickas – 15,66, Justinas Ruškys – 15,34.

Susumavus dar trijų apylinkių rezultatus K. Krivickas padidino atotrūkį surinkdamas 16,36 proc. rinkėjų balsų. R. Petrauskienė surinko 18,56.

Seimo narių mandatai Žiemgalos ir Gargždų apygardose atsilaisvino po to, kai šiose apygardose išrinkti Seimo nariai Vitalijus Galius ir Bronius Markauskas po savivaldos rinkimų tapo merais.

Kristupas Krivickas

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė tvirtino, kad rinkimai vyko sklandžiai. Pranešimų dėl pažeidimų, susijusių su galimais rinkimų agitacijos pažeidimais, ar galimo rinkėjų papirkimo rinkimų dieną negauta.