Rinkėjų – iš anksto balsavo 4,49 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių.
Aktyviausiai balsuojama Žiemgalos rinkimų apygardoje, čia, Vyriausiosios rinkimų komisijos 19 val. duomenimis, balsavo iš viso 24,34 proc. rinkėjų. Gargždų rinkimų apygardoje balsavo 17,02 proc. rinkėjų, Žirmūnų – 15,66 proc. Balsavimo teisę šiose apygardose turi šiek tiek daugiau nei110 tūkst. rinkėjų.

VRK primena, kad rinkimų apylinkės rinkėjų lauks iki sekmadienio 20 val. vakaro. Po to, uždarius rinkimų apylinkes, bus pradėti skaičiuoti balsai.

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė tvirtino, kad rinkimai vyksta sklandžiai. Pranešimų dėl pažeidimų, susijusių su galimais rinkimų agitacijos pažeidimais, ar galimo rinkėjų papirkimo rinkimų dieną negauta.

Parlamentaro mandato iš viso siekia 27 kandidatai: Žirmūnų apygardoje varžysis 11, Gargždų apygardoje – 10, o Žiemgalos apygardoje – 6 politikai.

Nauji rinkimai į Seimą Žirmūnų vienmandatėje apygardoje vyks po to, kai į Europos Parlamentą buvo išrinkta šioje apygardoje į Seimą patekusi Aušra Maldeikienė, o Žiemgalos ir Gargždų apygardose – po to, kai šiose apygardose išrinkti Seimo nariai Vitalijus Galius ir Bronius Markauskas po savivaldos rinkimų tapo merais.