Tarpparlamentinėje asamblėjoje Lietuvos politikai žada kelti klausimą dėl galimybės plačiau tyrinėti tarpukario istoriją.

Šiame parlamentarų forume taip pat bus aptartos Lietuvos ir Lenkijos pozicijos tarptautinėse organizacijose, tokiose kaip NATO, Europos Sąjunga ar Europos Taryba.

Kaip rašoma pranešime spaudai, asamblėjos veikla neseniai buvo atkurta po dešimtmečio pertraukos.

„Šiandien yra mūsų dar viena santykių šventė“, – posėdžio pradžioje sakė Lietuvos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Pasak jo, Letuvos ir Lenkijos dvišaliai santykiai yra pavyzdys kitoms valstybėms kaimynėms, o parlamentinis abiejų valstybių bendradarbiavimas yra „esminis elementas kuriant mūsų šalių draugiškus ryšius“.

„Nežinau, ar jis gali būti intensyvesnis, nei kad yra šiuo metu“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Lenkijos Seimo Pirmininko pavaduotoja Malgorzata Gosiewska (Malgožata Gosevska) teigė besitikinti, kad Vilniaus ir Varšuvos draugystė „nuves mus į bendrą gerą ateitį“.

Sekmadienį Lietuvos ir Lenkijos parlamentarai vyks į Šiluvą, Tytuvėnus ir Palangą. Darbą planuojama baigti pirmadienį Palangoje.

Tai yra antra Lietuvos ir Lenkijos parlamentarų asamblėja po jos veiklos atnaujinimo šiemet vasarį.

Iki tol pastarąjį kartą asamblėjos susitikimas vyko 2009 metų gegužę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)