Prie šios akcijos be Lietuvos jungiasi ir kitos pasaulio šalys: Rusija, Norvegija, Austrija, Danija, Bulgarija, Ispanija, Serbija, Italija, Kanada, JAV, Airija, Naujoji Zelandija, Lenkija ir Vokietija.

Šeštadienio vidudienį Simono Daukanto aikštėje buriavosi keletas žmonių. Šį piketą organizuojanti sąjunga „Vardan šeimos“ į viešųjų diskusijų lauką nori vėl grąžinti dėmesį vaikų teisių problemoms. Prie aikštės iškilo maža mitinguotojų palapinė, į žemę buvo susmeigtos kartu mitinguojančių šalių vėliavos.

Po įžanginės kalbos, mitinguotojai praeivius ragino sustoti ir paklausyti – garsiai buvo leidžiami ir vaikų, bei jų tėvų atėmimo metu užfiksuoti klyksmai ir raudos.

„Ar jūs girdite, kaip spiegia tėvai, kaip spiegia vaikai?“, – sakė ji.

„Ar mums tai panašu į vaikų gerovę? Ar tai iš tikrųjų yra vaikų gerovė? Noriu, kad tai išgirstų Seimas, prezidentas, kad bus išgirstų Vyriausybė. Mes norime pasakyti STOP „Barnevernet“ ideologijai Lietuvoje, STOP visai šitam visam lietuvių tautos genocidui ir šeimų ardymui“, – emocingai kalbėjo viena iš piketo dalyvių.

Piketas prie Prezidentūros „Stop „Barnevernet“ ideologijai pasaulyje“

„Mūsų vaikai tapo pinigais, tai be galo skaudu sakyti, mes, mamos, tapome jau surogatinės motinos. Pagimdėme ir mūsų vaikai nėra mūsų, jie yra valstybės“, – kalbėjo mitinguotoja.

Ji praeiviams ironizavo, kad greitu metu, jau atsitiks taip, kad „kūdikiai bus paimami nuo gimdymo stalo, nes motina per silpna juo pasirūpinti“.

Prie Prezidentūros DELFI kalbinta piketą organizuojančios sąjungos „Vardan šeimos“ vadovė Edita Morkūnienė teigė, kad planuoja čia būti apie dvi valandas. Šiuo metu planuojama rodyti video įrašus, kuriuose vadinamieji „vaikų pagrobimai“.

E. Morkūnienė DELFI sakė, kad buvo planuojama apsistoti ir prie Seimo, tačiau šios minties buvo atsisakyta. Sąjungos pirmininkės teigimu, Seimas šiandien negali niekuo jiems padėti – patys paskendę savo problemų liūne. Nė nėra aišku, kas yra Seimo pirmininkas.

Piketas prie Prezidentūros „Stop „Barnevernet“ ideologijai pasaulyje“

Savaitės pradžioje, sąjungos „Vardan šeimos“ pirmininkė E. Morkūnienė DELFI sakė, kad nors šios problemos po garsiai nuskambėjusių konkrečių atvejų dingo, tačiau tai tikrai nereiškia, kad problemos jau išspręstos.

„Ne, negerai. Nieko nėra gerai, mes dirbame su šeimomis, mes tiesiogiai susiję ir matome viską, kas vyksta vaikų teisėse, kas vyksta mūsų tarnybose. Tai mūsų tarnybų tikslas šiai dienai nėra padėti šeimai, išsaugoti biologinę šeimą, padėti šeimai, kurią ištiko krizė. Tai yra labiau įpareigojimai ir stengimasis nuo savęs „nukabinti“ visas šitas bėdas. Viskas yra daroma ir toliau, bet tik dar slapčiau – kad neišlįstų tai į paviršių“, – DELFI prieš kelias diena kalbėjo sąjungos pirmininkė.