Pasak jo, konfliktą matome jau dabar – „valstiečių“ deleguotas finansų ministras atvirai kaunasi su valstybės vadovu, o valdančiosios daugumos lyderiai garsiai reiškia abejones G. Nausėdos iniciatyvoms dėl mokesčių pakeitimų.

„Seimas nebeturi realių lyderių, taigi akivaizdu, kad didesnė lyderystės našta teks prezidentui. Visi tie santykių aiškinimaisi tarp Seimo pirmininko ir Ramūno Karbauskio – tai gili valdančiųjų politinė krizė, kurios nė kiek nesumažino vasarą perdalyti postai. G. Nausėdos įsikišimo reikės nuolat, jei norime judėti pirmyn ir spręsti tas problemas, kurios aktualiausios – kokybiškesnis švietimas, sveikatos apsauga, socialinis draudimas, atskirtis ir taip toliau,“ – Eltai teigė G. Paluckas.

LSDP pirmininko teigimu, geranoriškumo iš valdančiųjų, nepaisant eilinių pažadų, bus mažai.

„Finansų ministro atsakomybė – pateikti konsoliduotą biudžeto projektą Vyriausybei, vėliau – Seimui. Tačiau jis, kaip matome, atvirai eina į konfliktą tiek su prezidentu ir prieštarauja tiek jo, tiek mūsų, socialdemokratų, siūlymams dėl mokesčių sistemos pertvarkos, dėl viešojo sektoriaus,“ – vertina jis.

Finansų ministras Vilius Šapoka šalies prezidentą, pasiūliusį mokestinius pakeitimus, netiesiogiai paragino nusiimti „rožinius akinius“. Šią savaitę V. Šapoka teigė esą kai kurie pasiūlymai biudžetui neadekvatūs. Prezidentas savo ruožtu paragino V. Šapoką pasidomėti, kas yra „gerovės valstybė“.

Pasak G. Palucko, tikėtina, kad Seimo rudens sesijoje išvysime daugiau konfliktų, nes biudžetas yra priešrinkiminis.

„Neturėkime iliuzijų, kad to konflikto tarp prezidento ir valdančiųjų nebus. To priežastys labai paprastos – neištesėti „valstiečių“ pažadai ir artėjantys Seimo rinkimai. V. Šapokos požiūris užkerta kelią bet kokioms socialinėms iniciatyvoms, kurios būtinos kaip oras: skurdo, atskirties mažinimui, paramai jaunoms šeimoms. Ne vien apie vaiko pinigus čia kalbama,“ - sako jis.

Socialdemokratų lyderis teigiamai įvertino prezidento iniciatyvą imtis ir „žaliosios“ politikos – stabdyti plynus kirtimus, tačiau ragina eiti dar toliau.

„Kol kas „valstiečiai“ tik imitavo kovą su miškų kirtimu. Mes tikimės, kad socialdemokratų registruoti pasiūlymai, sujungti kartu su prezidento iniciatyvomis, pagaliau tuos klausimus išspręs ir masiniai kirtimai pagaliau baigsis,“ – kalbėjo G. Paluckas.