I. Marcinonienės teigimu, sekmadienis turėtų būti gana lietingas, bet geroji žinia ta, kad šiluma dar niekur nesitrauks.

„Galime pakalbėti apie pastarųjų dienų orus. Labai nevienodi buvo rytai. Pavyzdžiui, ketvirtadienio ryte temperatūra siekė 8 laipsnius šilumos. Turiu omenyje, tokia buvo žemiausia temperatūra. Penktadienio rytas buvo apsiniaukęs, siekė 11-16 laipsnių. Naktį lijo, pirma dienos pusė kai kur Lietuvoje buvo gana lietinga. Pietiniuose rajonuose mes mėgavomės šiluma, bet vakariniuose rajonuose žmonės sulaukė lietaus. Panašu, kad aukštesnis slėgis stiprėja.

Šeštadienį būsime anticikloninio lauko įtakoje. Tai reiškia, kad vėjas aprims, naktį gali būti rūkas, jau vis tiek artėja ruduo. Temperatūra bus šiek tiek žemesnė, tarp 5-10 laipsnių, Zarasų apylinkėse gali būti tik 5-7 laipsniai šilumos. Ant dirvos rasa jau bus gana šalta. Šeštadienio dieną bus šilta, temperatūra sieks 18-23 laipsnius, gal kažkur bus ir 24 laipsniai. Šiuo metu vyksta toks rudens ir vasaros dialogas“, – apie savaitgalio orus laidoje „DELFI diena“ kalbėjo sinoptikė.

Sinoptikė taip pat sakė, kad atšalimo dar tikrai nebus – todėl dar mažiausiai kelias savaites pasimėgausime šiluma.

„Šeštadienio diena turėtų būti mažai debesuota. Rytiniuose rajonuose numatomas nepastovus debesuotumas. Lietaus nesitikima, nebent vakare šiaurės vakariniuose rajonuose, bet žymesnio lietaus nesulauksime. Pasikeitimas bus sekmadienį. Kaip bebūtų gaila, pasimėgausime tik šeštadienio diena. Šiluma nesitraukia, esame šiltoje oro masėje, bet sekmadienį daugelyje rajonų numatomas lietus be perkūnijų.

Temperatūra sieks 19-23 laipsnius, deja, saulės nebus. Kažkokius darbus lauke nuveikti arba pasivaikščioti gamtoje geriau šeštadienį. Sekmadienį reikia švęsti. Šeštadienis nebus vėjuotas, tačiau sekmadienį pajusime vėją, ypač prie jūros. Vėjas sustiprės kitą savaitę: antradienį ir trečiadienį. Pajusime Atlanto dvelksmą. Savaitgalis bus ramus, gražus, išskyrus sekmadieninį lietų, tačiau atšalimo dar tikrai nebus“, – DELFI pasakojo sinoptikė.

Kita savaitė atneš pokyčių. Tiesa, kiek vėsesnis oras į Lietuvą atkeliaus tik kitos savaitės pabaigoje.

„Pirmadienį lietaus bus nemažai, ypač lietinga bus pirmadienio naktis. Naktį bus 10-15 laipsnių, prie jūros gal vienu laipsniu šilčiau, bet savaitės pradžioje atsisuks prietryčių vėjas. Pirmadienį galime sulaukti 20-25 laipsnių, o kai kur net iki 27 laipsnių. Savaitės vidurys – neblogas. Mūsų modeliai rodo, kad lietaus sulauksime ir antradienio dieną, bet jo kiekis bus mažesnis nei sekmadienį.

Trečiadienis ciklonas pajudės iš Lenkijos, trečiadienį ir ketvirtadienį lietaus daugiau sulauks Žemaitija. Lietaus turėtų būti sočiai, o Aukštaitijoje lietaus tikimybė yra maža. Tiesa, šis ciklonas neatneš šalto oro. Temperatūra bus apie 20-21 laipsnius, o paskui, praslinkus tam ciklonui, bus atvertas kelias vėsesnei oro masei, bet tai nutiks tik antroje savaitės pusėje“, – kalbėjo sinoptikė.

Anot jos, pastarosios dienos Lietuvoje gana įprastos rugsėjo mėnesiui.

„Šių dienų orai yra įprasti rugsėjui. Jau ne kartą sakėme, kad vasarą yra šiek tiek pasislinkusi į rudenį. Pirmos dvi savaitės faktiškai bus kaip vasara. Šiemet jokio išskirtinumo nebus. Antra savaitė bus šiltesnė negu norma, taip pat ir šiek tiek drėgnesnė. Trečioji savaitė taip pat turėtų būti šiek tiek šiltesnė. Jeigu apibendrintume rugsėjį, tai jis bus truputį šiltesnis nei norma“, – artimiausių savaičių orus apibendrino sinoptikė.